Nakup traktorja za s.p in kmetijo

Nakup traktorja za s.p in kmetijo

OdgovorNapisal/-a ooblak » 13 jul 2009, 12:52

Kmetija iz GV območja se ukvarja z živinorejo, pretežni del prihodkov pa predstavlja opravljanje gozdarskih storitev za katere je kmetija registrirana kot s.p. V lanskem letu so nabavili traktor, ki ga uporabljajo tako za kmetijsko dejavnost kot dejavnost s.p.- gozdarske storitve. Račun za traktor pa se ne glasi na ime nosilca KMG ampak na s.p. - gozdarske storitve.
1. vprašanje: Ali kmetija lahko kandidira na ukrep 121 za naložbe mladih prevzemnikov kot fizična oseba za omenjeni traktor, čeprav se račun glasi na ime s.p - gozdarske storitve?
2. vprašanje: Kmetija je za osnovno kmetijsko dejavnost obdavčena na podlagi katastrskega dohodka, za s.p pa na podlagi dejanskih prihodkov in odhodkov. Potemtakem verjetno izpolnjuje podatke o prihodkih v prijavnem obrazcu v tabelo 7.3. Kam v tem primeru vpisuje podatke o prihodkih od dejavnosti sp - gozdarske storitve oz. ali jih sploh vpisuje v tabelo?
ooblak
 

Re: Nakup traktorja za s.p in kmetijo

OdgovorNapisal/-a uknez » 16 jul 2009, 13:11

Vlagatelj sicer lahko kandidira na javni razpis, če ima kmetija enak MID kakor s.p. Vendar pa se v tem konkretnem primeru nakup traktorja ne šteje kot upravičen strošek, ker se račun za nakup traktorja ne glasi na nosilca KMG temveč na s.p.
uknez
 


Vrni se na Posodabljanje kmetijskih gospodarstev, za naložbe mladih prevzemnikov kmetij

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron