Peka kruha

Moderator: mstepec

Zaklenjeno
Viktor M.
Prispevkov: 0
Pridružen: 11 Jun 2010, 11:36

Peka kruha

Odgovor Napisal/-a Viktor M. »

Pozdravljeni,

Zanima me, če peka običajnega kruha sodi pod ukrep 123. Predvidevam, da sodi, vendar vprašanje ni odveč, ker kruh sodi pod šifro, ki se začne z 19, ki pa je ni niti pod upravičene dejavnosti, niti pod neupravičene dejavnosti, zato sodim, da gre za administrativno napako na strani:
http://www.mkgp.gov.si/si/program_razvo ... dov_jul10/.

Klasifikacija glede kruha je nekoliko nerazumljiva. Ali je šifra za kruh (običajni) 19051000?

Pošiljam izsek šifranta, ki se nanaša na kruh:
- 1905 Kruh, peciva, sladice, piškoti in drugi pekovski izdelki z ali brez dodatkom kakava, hostije, prazne kapsule za farmecevtske proizvode, oblati, rižev papir in podobni izdelki
- 19051000 Kruh, hrustljavi (krisp)

Hvala in LP
bbrilj
Prispevkov: 0
Pridružen: 08 Jul 2010, 13:39

Re: Peka kruha

Odgovor Napisal/-a bbrilj »

Naložbe z namenom peke kruhe so upravičene do podpore v okviru ukrepa 123, vendar v tem primeru ne gre za kmetijske temveč za živilske proizvode. Kot navajate kruh, pecivo, sladice, piškoti in drugi pekovski izdelki sodijo v kombinirani nomenklaturi pod šifro 1905.

Ob tem je potrebno poudariti, da za naložbe v živilske proizvode velja, da se naložbe lahko začnejo izvajati šele po izdaji odločbe o pravici do sredstev s strani ARSKTRP.
Ta odgovor ne prejudicira upravne odločitve organa prve stopnje, ki je v tem primeru Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja (ARSKTRP). Odločitev ARSKTRP je odvisna od vsebine vaše vloge, vložene na javni razpis. MKGP
Zaklenjeno

Vrni se na “Ukrep št. 123 - Dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom”