Lokacija opravljanja dopolnilne dejavnosti

Moderator: mstepec

Zaklenjeno
andrej
Prispevkov: 0
Pridružen: 09 Apr 2009, 14:12

Lokacija opravljanja dopolnilne dejavnosti

Odgovor Napisal/-a andrej »

Pozdravljeni, v razpisu je navedeno, da mora imeti vlagatelj sedež in opravljati dejavnost na kmetiji. Ali je ta pogoj izpolnjen, če bo vlagatelj izvedel investicijo v ureditev prostorov za turistične namene - v okviru dopolnilne dejavnosti na kmetiji - v novogradnji, ki je lokacijsko oddaljena od sedeža kmetije cca. 5 km in kamor namerava ob zaključku investicije preseliti tudi sedež kmetije. Parcela, kjer se nahaja novogradnja, meji na njegova zemljišča (GERKe), kjer ima pašnike in vinogradniške površine.

Vlagatelj ima objekt že zgrajen do tretje gradbene faze, potrebna je še celotna notranja izdelava prostorov (ometi, tlaki, oprema) in fasade ter zunanja ureditev. Razpis določa, da mora ob prijavi priložiti popis del in stroškov tudi za že opravljena dela. Ker pa je večino del opravil v lastni režiji me zanima, kako se v tem primeru pripravi popis že izvedenih del oz. ali je v tem primeru sploh potreben.

Že vnaprej hvala za odgovor!

S pozdravi!

Andrej
mstepec
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2009, 11:50

Re: Lokacija opravljanja dopolnilne dejavnosti

Odgovor Napisal/-a mstepec »

Lokacija investicije je ustrezna.

Popis že opravljenih del je potreben. Iz njega mora biti jasno razvidno katera dela so že opravljena in kateri prostori se bodo namenili za opravljanje dejavnosti ter za druge dejavnosti. Popis del mora potrditi projektant.
Zaklenjeno

Vrni se na “Ukrep št. 311 - Diverzifikacija v nekmetijske dejavnosti”