Rudarska pravica

Moderator: mstepec

Zaklenjeno
Viktor M.
Prispevkov: 0
Pridružen: 11 Jun 2010, 11:36

Rudarska pravica

Odgovor Napisal/-a Viktor M. »

Spoštovani!

Eden od obveznih dokumentov k vlogi za prijavo na razpis Ukrep: 312 je, ali uporabno dovoljenje, ali gradbeno dovoljenje. Naša investicija bo na področju, kjer velja rudarska pravica in imamo to pravico tudi pridobljeno. Ali je ta uradni dokument zadosten za prijavo na razpis Ukrep: 312.

To sprašujem, ker v 1. členu Zakona o graditvi objektov (ZGO-1), 4 odstavek pravi "Določbe tega zakona ne veljajo za gradnjo in vzdrževanje tistih objektov v rudniškem prostoru, ki so v neposredni povezavi z raziskovanjem, izkoriščanjem ali prenehanjem izkoriščanja mineralnih surovin.".

To pa pomeni, da za področje, kjer velja rudarska pravica, ni možno pridobiti uporabnega dovoljenja (kot sem zgoraj s 1. členom ZGO-1 dokazal), ampak velja rudarska pravica oz. dovoljenje.

Zatorej zopet sprašujem, ali se lahko prijavimo na javni razpis Ukrep: 312, če se bo investicija nahajala na področju, kjer imamo pridobljeno rudarsko pravico oz. dovoljenje?

Najlepša hvala za vaš čas in odgovor.
mstepec
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2009, 11:50

Re: Rudarska pravica

Odgovor Napisal/-a mstepec »

V tem trenutku vam ne moremo podati podrobnih informacij o prihodnjem razpisu. V kolikor bo zahteva po uporabnem dovoljenju kot priloga k razpisni dokumentaciji, bo to v skladu z zakonodajo.
Zaklenjeno

Vrni se na “Ukrep št. 312 - Podpora ustanavljanju in razvoju mikro-podjetij”