Uporabno dovoljenje za žago

Moderator: mstepec

Odgovori
zmeh
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Apr 2009, 06:49

Uporabno dovoljenje za žago

Odgovor Napisal/-a zmeh »

Zanima me, ali kot kmetija z dopolnilno dejavnostjo, ki želi z nakupom žage zamenjati staro (posodobiti), rabi za to gradbeno ali uporabno dovoljenje objekta, kjer je (bo) žaga postavljena (gospodarsko poslopje)?
Investicija ne spada med zahtevne (cca. 50.000€).
Najlepša hvala za odgovor.
tgorisek

Re: Uporabno dovoljenje za žago

Odgovor Napisal/-a tgorisek »

V okviru Priloge 3 razpisne dokumentacije mora vlagatelj glede na specifično stanje prijavljene naložbe in ob morebitnem posvetu z usposobljenimi strokovnjaki (npr. projektanti, strokovnimi delavci na upravnih enotah) priložiti ustrezne priloge: kopijo pravnomočnega gradbenega dovoljenja (ali navede investitorja, naslov, številko in leto pridobitve gradbenega dovoljenja in upravno enoto, kjer je pridobil gradbeno dovoljenje) ali izjavo, da v skladu z veljavno zakonodajo za prijavljeno naložbo ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja in v primeru zahtevnih naložb kopijo pravnomočnega gradbenega dovoljenja ali pravnomočnega uporabnega dovoljenja za obstoječi objekt (le v primeru, da bo naložba izvedena v objektu).

V primeru kmetije:
-ki prijavlja na zgoraj omenjeni javni razpis vlogo, katere skupna vrednost upravičenih stroškov na posamezno naložbo ne presega 80.000 EUR (brez DDV) na vlogo,
-ki prijavlja naložbo, za katero vlagatelju v skladu z Zakonom o graditvi objektov (Uradni list RS, št. 102/2004) in njegovimi podzakonskimi akti ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja,

ni potrebno v okviru Priloge 3 razpisne dokumentacije prilagati gradbenega ali uporabnega dovoljenja za obstoječi objekt.
Odgovori

Vrni se na “Kmetije”