Trgovina

Moderator: mstepec

Odgovori
andrej
Prispevkov: 0
Pridružen: 09 Apr 2009, 14:12

Trgovina

Odgovor Napisal/-a andrej »

Pozdravljeni, zanima me ali je investicija, ki se ne nanaša neposredno na predelavo kmetijskih proizvodov, temveč v ureditev trgovine za prodajo na drobno lastnih kmetijskih proizvodov in proizvodov drugih kmetij upravičen strošek tega razpisa. Gre za podjetje oz. zadrugo.

S pozdravi!

Andrej
ukese

Re: Trgovina

Odgovor Napisal/-a ukese »

Spoštovani,
na osnovi trenutno objavljene Uredbe o ukrepih 1., 3. in 4. osi Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007 - 2013 v letih 2010 - 2013 (Uradni list RS, št. 40/2010) je investicija, ki se nanaša na stroške ureditve razstavnih in prodajnih prostorov v primerih, ko se naložba nanaša na kmetijske proizvode, upravičen strošek.

Javni razpis ukrepa 123 Dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom, ki bo nudil podporo gospodarskim družbam in zadrugam, bo predvidoma objavljen v mesecu juliju 2010. V javnem razpisu bo predvidoma upravičeno tudi sofinanciranje prodajnih prostorov za prodajo lastnih kmetijskih proizvodov. Prodaja nekmetijskih proizvodov in proizvodov, ki niso proizvedeni na kmetiji, predvidoma ne bo upravičljiv strošek, v okviru prej omenjenega javnega razpisa.

S spoštovanjem.
Odgovori

Vrni se na “Gospodarske družbe”