Trgovina

Moderator: mstepec

Odgovori
andrej
Prispevkov: 0
Pridružen: 09 Apr 2009, 14:12

Trgovina

Odgovor Napisal/-a andrej »

Spoštovani! Hvala za odgovor glede trgovine. Imam pa na to temo še dodatni vprašanji.

Ali je možno, da podjetje kandidira za sredstva iz tega ukrepa samo v določenem deležu. Npr. v trgovini se bo prodajalo 50 % lastnih proizvodov preostalih 50 % pa bodo proizvodi ostalih kmetij in drugi proizvodi. Ali je podjetje v tem primeru upravičeno do nepovratnih sredstev za 50 % vrednosti investicije, kolikršen bo delež prodaje lastnih proizvodov.

In še drugo vprašanje. Ali podjetje lahko kandidira za ureditev trgovine za prodajo samo lastnih proizvodov, čeprav načrtuje v bodoče (npr. čez 3, 4 leta) razširiti svojo ponudbo tudi na proizvode ostalih kmetij ali drugo trgovino na drobno. Ali bi moralo v tem primeru vrniti morebitna sredstva, pridobljena iz naslova tega ukrepa v celoti ali samo deloma.

Vnaprej hvala za odgovor.

S pozdravi! Andrej
ukese

Re: Trgovina

Odgovor Napisal/-a ukese »

Spoštovani!

Sofinanciranje naložb v prodajne prostore za trženje kmetijskih proizvodov predstavlja novost v okviru javnega razpisa ukrepa 123 Dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom za gospodarske družbe, samostojne podjetnike in zadruge. Javni razpis je še v pripravi, zato vam o detajlih trženja, o katerih sprašujete v prvem vprašanju, v tem trenutku ne moremo natančno odgovoriti. Javni razpis bo objavljen predvidoma meseca julija 2010.

V drugem vprašanju sprašujete, kaj bi se zgodilo v primeru, da podjetje pridobi sredstva za trženje lastnih kmetijskih proizvodov, po treh letih pa razširi svojo ponudbo na proizvode ostalih kmetij ali drugo trgovino na drobno.
Na osnovi Uredbe o ukrepih 1., 3. in 4. osi programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007 - 2013 (Uradni list RS, št. 40/2010) velja, da ARSKTRP izda odločbo, s katero zahteva vračilo izplačanih sredstev, če prejemnik:
- uporablja predmet podpore v nasprotju z namenom dodelitve sredstev,
- ne izpolnjuje zahtev iz Uredbe o ukrepih 1., 3. in 4. osi programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007 - 2013 in odločbe o dodelitvi sredstev.
Odgovori

Vrni se na “Gospodarske družbe”