Zahtevek za izplačilo sredstev

Moderator: mstepec

Odgovori
andrej
Prispevkov: 0
Pridružen: 09 Apr 2009, 14:12

Zahtevek za izplačilo sredstev

Odgovor Napisal/-a andrej »

Pozdravljeni, investitor je zaključil investicijo, za katero je prejel odločbo o dodleitvi sredstev. Vložil bo zahtevek za izplačilo, kateremu pa ne bodo priloženi originalni računi, temveč ustrezni dokumenti iz katerih bo razvidno, da je bila investicija "poplačana" s kompenzacijami, verižnimi kompenzacijami in asignacijami. Ali to predstavlja kakšen problem z vidika ustreznosti zahtevka.

Vnaprej hvala za odgovor! S pozdravi!

Andrej
bbrilj
Prispevkov: 0
Pridružen: 08 Jul 2010, 13:39

Re: Zahtevek za izplačilo sredstev

Odgovor Napisal/-a bbrilj »

Pri posredovanju zahtevka je možno kot dokazilo o plačilu uveljavljati tudi morebitne kompenzacije, vendar morajo biti ob tem potrebno izpolniti naslednje elemente:
- kompenzacija mora biti potrjena s strani vseh udeleženih v kompenzacijski verigi (vsi udeleženci se morajo strinjati z izvedbo kompanzacije);
- iz dokumentacije mora biti razviden datum zaključka kompenzacije (kdaj je bila kompenzacija izvedena);
- s strani upravičenca mora biti jasno izkazano, da s kompenzacijo zapira obveznost, ki se nanaša na konkreten račun, ki ga prilaga k zahtevku.
Ta odgovor ne prejudicira upravne odločitve organa prve stopnje, ki je v tem primeru Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja (ARSKTRP). Odločitev ARSKTRP je odvisna od vsebine vaše vloge, vložene na javni razpis. MKGP
Odgovori

Vrni se na “Gospodarske družbe”