Splošni stroški, razpis 30.12.2012

Moderator: mstepec

Odgovori
EnAndrej

Splošni stroški, razpis 30.12.2012

Odgovor Napisal/-a EnAndrej »

Pozdravljeni,

vprašanje iz razpisa z dne 30.12.2011: zanima me, ali mora biti faktura za splošne stroške priprave vloge in poslovnega načrta izdana in plačana pred oddajo vloge? Iz PO to namreč (po mojem) ni popolnoma razvidno. In če je odgovor da, ali pa je treba fakturo in dokazilo o plačilu predložiti ob vlogi ali ob zahtevku?

Hvala za hiter odgovor,

Andrej


"V kolikor vlagatelj uveljavlja za sofinanciranje tudi splošne stroške, v okviru dovoljenih vrednosti upravičenih stroškov naložbe, mora vlogi priložiti kopijo računov in dokazil o plačilu računov. Ne glede na določilo v prejšnjem stavku, se priznajo stroški nadzornikov del, izdelave projekta izvedenih del potrebnega za pridobitev uporabnega dovoljenja in priprave zahtevkov za izplačilo sredstev, nastali po vložitvi vloge. Najvišja priznana vrednost stroškov za pripravo enega zahtevka za izplačilo sredstev znaša 900 EUR (brez DDV).
Splošni stroški se lahko odobrijo le, v kolikor vlagatelj predloži zahtevana dokazila in le v delu priznanih vrednosti.
mstepec
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2009, 11:50

Re: Splošni stroški, razpis 30.12.2012

Odgovor Napisal/-a mstepec »

Računi, ki so nastali za splošne stroške, kot so priprava vloge in poslovnega načrta, ni potrebno, da so plačani pred oddajo vloge na javni razpis.
V Prilogi 2 prijavnega obrazca je zapisano, da v kolikor vlagatelj uveljavlja za sofinanciranje tudi splošne stroške, mora v tabeli »Popis del, opreme in ocenjena predračunska vrednost« navesti vse splošne stroške. Računov, ki so nastali za splošne stroške pred vložitvijo vloge na javni razpis in dokazil o plačilu le-teh, k v vlogi ni potrebno priložiti. Priložiti pa jih bo potrebno ob zahtevku za izplačilo sredstev.
Odgovori

Vrni se na “Gospodarske družbe”