Nakup obstoječe kotlovnice

Moderator: mstepec

Odgovori
Tadeja
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 Apr 2009, 11:22

Nakup obstoječe kotlovnice

Odgovor Napisal/-a Tadeja »

Spoštovani!

Na istem sedežu je registrirana kmetija z dopolnilno dejavnostjo, kot tudi mikro podjetje (d.o.o.), ki se ukvarja z storitvijo in tržejenjem lesne biomase.

V neposredni bližini se prodaja obstoječa kotlovnica z nepremičnino daljinskega sistema ogrevanja na lesno biomaso izgrajenega leta 2002. Zanima nas, če je naložba v kotlovnico z nepremičnino opravičljiv strošek kateregakoli ukrepa PRP (predvsem 123, 311 ali 312) za katerega od zgoraj navedenenih fizičnih in pravnih subjektov.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!
tgorisek

Re: Nakup obstoječe kotlovnice

Odgovor Napisal/-a tgorisek »

V okviru ukrepa 123 PRP je možnost za pridobitev nepovratnih sredstev v naložbe za prvo stopnjo predelave in trženja lesa, v okviru katerih NAKUP NEPREMIČNIN NI UPRAVIČLJIV STROŠEK.

Upravičeni pa so stroški GRADNJE in OBNOVE nepremičnin, kjer so upoštevani tudi stroški dobave gotovih elementov (nakup, prevoz) in njihove montaže ali stroški izvedbe del na kraju samem (stroški materiala, prevoza in opravljenih del). (JR, objavljen 20.3.2009)

Glede Vašega vprašanja o možnosti kandidature na ukrepe 3. osi PRP 2007-2013 pa Vam odgovarjamo naslednje: V kolikor mislite nakup kotlovnice, potem nakup ni upravičen strošek po ukrepih 311 in 312. Niste pa napisali, za katero dejavnost imate dopolnilno dejavnost na kmetiji in tudi pri d.o.o. vas prosimo, da nam sporočite dejavnost po Standardni klasifikaciji dejavnosti. (JR, objavljen 27.3.2009)
Odgovori

Vrni se na “Kmetije in gospodarske družbe”