Kulturnovarstveno soglasje

Moderator: mstepec

Odgovori
bbrilj
Prispevkov: 0
Pridružen: 08 Jul 2010, 13:39

Kulturnovarstveno soglasje

Odgovor Napisal/-a bbrilj »

Če je objekt v sklopu spomeniško zaščitenega naselja, sam posebej pa ni zaščiten, vendar je za vsak poseg potrebno kulturnovarstveno soglasje – ali je možna prijava na razpis? Ali je možna prijava objekta delno na razpis 322 (večnamenska dvorana krajevna knjižnica) in obenem 323 (muzej – stalna zbirka, rekonstrukcija objekta – novogradnja)
bbrilj
Prispevkov: 0
Pridružen: 08 Jul 2010, 13:39

Re: Kulturnovarstveno soglasje

Odgovor Napisal/-a bbrilj »

Če ima območje EŠD številko, objekt pa se nahaja znotraj tega območja, hkrati pa so izpolnjeni tudi drugi pogoji razpisa, lahko kandidirate na razpis 323Podrobnješje informacije boste dobite na območni enoti Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.
Investicijo v en objekt je možno prijaviti na dva razpisa (322 in 323) v primeru, če gre za dva ločena projekta, ki sta vsak zase zaključeni celoti. Ločeno, za vsak projekt posebej, pa morajo biti podana tudi vsa potrebna dokazila o izpolnjevanju pogojev.
Ta odgovor ne prejudicira upravne odločitve organa prve stopnje, ki je v tem primeru Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja (ARSKTRP). Odločitev ARSKTRP je odvisna od vsebine vaše vloge, vložene na javni razpis. MKGP
Odgovori

Vrni se na “Sklop 1: Obnova kulturne, etnološke dediščine na podeželju”