dopolnilna dejavnost vinotoč

Moderator: mstepec

Zaklenjeno
kmlinaric

dopolnilna dejavnost vinotoč

Odgovor Napisal/-a kmlinaric »

Kmetija se je v letu 2012 predregistrirala vpisala v evidenco dopolnilnih dejavnosti na MKGP za dopolnilno dejavnost vinotoč. Ali je takšna registracija dovolj, ali mora biti ta registracija izvedena na UE, da se upošteva pri točkovanju. (koliko toč dobi kmetija v tem primeru?) Pri dopolnilnih dejavnostih se šteje, da je podjetje registrirano, če ima izvedeno vsaj delno registracijo za dejavnost, s katero se prijavlja na javni razpis.

Prav tako me zanima kako izpeljati finančno garancijo. Na kmetiji je naslednja situacija, oče je nosilec kmetijskega gospodarstva, sin pa nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji-vinotoča. Ali bančna garancija zadovoljuje če banka potrdi, da je stanje na TRR nosilca dejavnosti tako visoko, da pokrivajo celotno investicijo in so ta sredstva namenjena izvedbi investicije. V primeru, da ima nosilec dopolnilne dejavnosti na računu sredstva, s katerimi pokrije celotno investicijo, banka izpolni alinejo 3 (da ima vlagatelj na poslovnem računu pri banki sredstva v višini..... EUR, katera so po navedbah vlagatelja namenjena za financiranje projekta).
mstepec
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 Mar 2009, 11:50

Re: dopolnilna dejavnost vinotoč

Odgovor Napisal/-a mstepec »

Delna registracija dopolnilne dejavnosti, izvedena na MKO, je ustrezna v primeru, da je bila dopolnilna dejavnost prvič registrirana v letu 2012, vendar pred datumom objave javnega razpisa.

V skladu s sedmim odstavkom 120. člena Uredbe o ukrepih 1., 3. in 4. osi Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 v letih 1011-2013 (Uradni list RS, št. 28/2011, 37/11-popr., 103/2011 in 87/2012) mora biti iz dokumentacije razvidna zaprtost finančne konstrukcije za priznani in nepriznani del naložbe (finančna konstrukcija naložbe v prijavnem obrazcu mora biti izpolnjena in seštevek mora dati skupno vrednost naložbe). Vlagatelj mora v vlogi dokazati finančno pokritost naložbe. Le to dokazuje s prilogo 8. V primeru, da ima nosilec dopolnilne dejavnosti na računu sredstva, s katerimi pokrije celotno investicijo, banka izpolni alinejo 3.
Zaklenjeno

Vrni se na “Ukrep št. 311 - diverzifikacija in Ukrep št. 312 - mikropodjetja”