sedež vlagatelja, 311 ali 312, zakonodaja

Moderator: mstepec

Zaklenjeno
hermina
Prispevkov: 0
Pridružen: 15 Dec 2009, 13:18

sedež vlagatelja, 311 ali 312, zakonodaja

Odgovor Napisal/-a hermina »

Pozdravljeni,
ne razumem dobro kaj pomeni, da ima vlagatelj sedež NA kmetiji (ukrep 311) oziroma, da ima vlagatelj sedež IZVEN dejavne kmetije - ali to pomeni, da je vlagatelj kot fizična oseba oseba prijavljen drugje, kot je prijavljena njegova dejavnost s.p. - predelava in obdelava lesa. Ne vemo namreč na kateri ukrep se prijaviti 311 ali 312, saj ima doma oče domapoleg kmetije in gozda, še s.p. - predelava in obdelava lesa (žagan les najmanj 6 mm) in bi radi kandidirali za sredstva za nakup TRAČNE ŽAGE za razrez hlodovine.

In drugo vprašanje se nanaša na izpolnitev PRILOGE 9 - ocena vplivov naložbe na obremenitev okolja. ali lahko to oceno poda sam vlagatelj in pod točko, kjer je potrebno napisati zakonodajo, katera upoštevana zakonodaja bi bila lahko pri nakupu tračne žage, kjer ni škodljivega vpliva na okolje?

Hvala
Hermina
ukese

Re: sedež vlagatelja, 311 ali 312, zakonodaja

Odgovor Napisal/-a ukese »

Spoštovani,

najprej se vam opravičujemo za pozen odgovor, saj zaradi selitve Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na novo lokacijo (Dunajska 22, 1000 Ljubljana) e-pošta ni delovala.

Razrez hlodovine sodi v ukrep 123 Dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom. V vašem primeru lahko izjavo o oceni vplivov naložbe na obremenitev okolja izpolnite sami - Priloga 9. Katera zakonodaja pride v poštev pri pripravi prej omenjene izjave pa je odvisno od vsake naložbe posebej. Prav gotovo pa se lahko pri izpolnitvi te izjave navežete tudi na zahteve, ki so vezane na zahteve iz uporabnega dovoljenja za objekt (v vašem primeru prav gotovo hrup, odpadki ipd).

Upravičenost do podpore pri ukrepih 311 Diverzifikacija v nekmetijske dejavnosti in 312 Podpora ustanavljanju in razvoju mikro podjetij se določa glede na naslov kmetije oz. naslov dejavnosti s.p. Če je isti naslov je naložba upravičena v okviru ukrepa 311Diverzifikacija v nekmetijske dejavnosti , v nasprotnem primeru pa v okviru ukrepa 312 Podpora ustanavljanju in razvoju mikro podjetij.
Zaklenjeno

Vrni se na “Ukrep št. 311 - diverzifikacija in Ukrep št. 312 - mikropodjetja”