NABAVA SADJA PRI LOKALNIH DOBAVITELJIH

Moderator: tpolak

Odgovori
nika
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 Feb 2010, 20:25

NABAVA SADJA PRI LOKALNIH DOBAVITELJIH

Odgovor Napisal/-a nika »

Pozdravljeni!

Zanima me, kako ravnamo, kadar nam lokalni dobavitelj sadja ne more izstaviti dobavnice.
Kmet pri katerem smo naročili jabolka nam namreč ni mogel izsatviti dobavnice, ker je davčni zavezanec pavšalist. Od njega nismo prejeli tudi nobenega drugega potrdila o dobavi.
Po pogovoru z našo računovodkinjo, je šola izstavila račun in mu dobavljena jabolka plačala. Ali to zadustuje,ali moramo od njega pridobiti kašno drugo potrdilo?

Hvala za odgovor.

lep pozdrav!

Nika
tpolak
Prispevkov: 0
Pridružen: 28 Avg 2009, 07:49

Re: NABAVA SADJA PRI LOKALNIH DOBAVITELJIH

Odgovor Napisal/-a tpolak »

Spoštovani.

Dobavitelj, ki je kmet in davčni zavezanec pavšalist, nima nobene ovire, da vam ne bi mogel izstaviti računa in dobavnice. Več šol ima takšne dobavitelje in kmetje jim izstavijo tako dobavnico kot račun. Čeprav je tak kmet oproščen obračunavanja DDV (94. člen Zakona o DDV ), pa so dolžni šoli vseeno izstaviti račun, saj le-ta omogoča šoli raačunovodsko vodenje. Dobavitelj, kmet, na obrazec za račun in prav tako tudi obrazec za dobavnico, ki jih lahko v obliki bloka kupi v knjigarni, napiše vse potrebne podatke ter se obvezno tudi podpiše. Ko šoli izda račun in dobavnico, se na niju podpiše in požigosa še prejemnik - šola.
Če je vaša šola sama izstavila račun dobavitelju, je to najbrž naredila skladno z drugim odstavkom 81. člena ZDDV.
V primeru SŠS smo predpisali, da je k zahtevku potrebno priložiti tudi dobavnico, kot dokazilo o dobavi. Zato vam svetujem, da se z vašim dobaviteljem dogovorite, da vam izstavlja oboje, račun in dobavnico, kajti sicer boste imeli težave pri odobritvi zahetka za povrnitev stroškov nabave sadja in zelenjave.

Lep pozdrav,
Tanja PB, MKGP
Odgovori

Vrni se na “SHEMA ŠOLSKEGA SADJA”