Izbira dobavitelja sadja in zelenjave prek NMV

Moderator: tpolak

Odgovori
tpolak
Prispevkov: 0
Pridružen: 28 Avg 2009, 07:49

Izbira dobavitelja sadja in zelenjave prek NMV

Odgovor Napisal/-a tpolak »

Spoštovani.

Pri izbiri dobavitelja šole postavljajo naslednje vprašanje:
"Na kak način lahko šola sklene naročilo z (lokalnim) dobaviteljem S&Z za SŠS, da ne bo v nasprotju z zakonom, ki ureja javna naročila?"

Tanja PB, MKGP
tpolak
Prispevkov: 0
Pridružen: 28 Avg 2009, 07:49

Re: Izbira dobavitelja sadja in zelenjave prek NMV

Odgovor Napisal/-a tpolak »

Pri izbiri dobavitelja svežega sadja in zelenjave bodo šole izvajale javna naročila v vrednosti pod 10.000 eurov. Glede na peti odstavek 24. člena Zakona o javnem naročanju (Ur.list RS, št. 128/2006, 16/2008; ZJN-2) se za javna naročila za blago in storitve, katerih vrednost je nižja od 10.000 eurov brez DDV, ne uporabljajo določbe ZJN-2. Naročniki so glede teh naročil dolžni voditi le evidenco o njihovi oddaji, ki obsega navedbo predmeta in vrednosti javnega naročila.

Postopek, po katerem bo šola izvedla naročilo male vrednosti (NMV), je lahko enostaven postopek, postopek zbiranja ponudb ali postopek s pogajanji. Za SŠS predlagamo enostaven postopek. Šola sama izbere, kateri postopek bo uporabila. Najbolj enostaven je, kot že ime samo pove, enostavni postopek, ki se izvede z izdajo naročilnice.

Za vsa posebna vprašanja glede javnih naročil v ukrepu SŠS se šole lahko obrnejo na Ministrstvo za finance http://www.mf.gov.si/slov/javnar/ure.htm , kjer imajo uradne ure (vsak dan od 9. do 12. ure, v sredo tudi od 14. do 16. ure) za svetovanje o javnih naročilih (telefon 01/ 369 6854).

Pozdrav,
Tanja PB.
Tanja PB, MKGP
Odgovori

Vrni se na “Vprašanja šol in naši odgovori”