Kampanija EU za zdravo prehrano "Okusni prijatelji"

Moderator: tpolak

Odgovori
tpolak
Prispevkov: 0
Pridružen: 28 Avg 2009, 07:49

Kampanija EU za zdravo prehrano "Okusni prijatelji"

Odgovor Napisal/-a tpolak »

To vprašanje je v bistvu obvestilo šolam o promocijski dejavnosti Evropske komisije v okviru ukrepa Shema šolskega sadja (in Sheme šolskega mleka).


Tanja PB, MKGP
Tanja PB, MKGP
tpolak
Prispevkov: 0
Pridružen: 28 Avg 2009, 07:49

Re: Kampanija EU za zdravo prehrano "Okusni prijatelji"

Odgovor Napisal/-a tpolak »

Zdaj, ko ste že vse prijavljene šole za ukrep Shema šolskega sadja dobile odločbo o odobritvi, ste v obdobju priprave in začetka izvajanja SŠS. Upam, da vam je v pomoč okrožnica MKGP z 22.10.2009, kjer vas opozarjamo na poglavitne elemente izvedbe. Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi s SŠS, vam je na voljo tale forum in pa moja tel. številka (01 478 90 45), vse o SŠS pa dobite na spletni strani agencije: http://www.arsktrp.gov.si/si/delovna_po ... ega_sadja/

Sicer pa bi vas rada informirala o Kampaniji EU za zdravo prehrano "Okusni prijatelji", ki jo je 28.septembra začela komisarka za kmetijstvo in razvoj podeželja, Mariann Fischer Boel in bo trajala do konca novembra. Ta kampanija poteka hkrati z EU SŠS in Shemo šolskega mleka (SŠM). Vsebuje 'potujočo razstavo' (vendar je ta le v 7 državah) s sloganom "Pojej, popij, pomigaj", hkrati pa na spletni strani EU "Okusni prijatelji" potekal interaktivni lov na zaklad, v katerem imajo vsi osemletni šolarji možnost zadeti različno športno opremo.

Zato vabim vse šole, da obiščejo spletno stran Evropske komisije http://ec.europa.eu/agriculture/tasty-bunch/ ,
kajti narejena je prav za namen ukrepa SŠS in SŠM in na otroku zanimiv način ponuja mnogo informacij o zdravi prehrani in zdravem načinu življenja nasploh (upam le, da zaradi tega otroci ne bodo še več sedeli za računalniki kot sicer). Zanimiva je tudi za učitelje in ostale vpletene v SŠS, da si dobijo kakšno idejo, pa tudi občutek je najbrž dober, ko vidiš, da se v celi EU šole in ostali 'matrajo', da bi jim SŠS uspela. Pa še to, ta EU spletna stran je v vseh uradnih jezikih EU, tudi v slovenščini!

Lep pozdrav!
Tanja PB, MKGP
Tanja PB, MKGP
Odgovori

Vrni se na “Vprašanja šol in naši odgovori”