rekonstrukcija in novogradnja hleva

rekonstrukcija in novogradnja hleva

OdgovorNapisal/-a fpavlin » 17 maj 2011, 08:42

Rejec ima sedaj v hlevu vezano rejo krav molznic in vzrejo plemenskih telic . Obstoječi hlev bo rekonstruiral in ga dogradil s prizidkom, tako da bo po investiciji v delu obstoječega hleva in v novem prizidku prosta reja krav. V obstoječem (rekonstruiranem) hlevu bo potekalo krmljenje krav, v prizidku (novogradnja) pa bodo zgrajena ležišča za te krave. Tudi del obstoječega hleva, kjer redi plemenske telice se bo rekonstruiral.

1. Kako izračunati priznano vrednost za gradbeno obrtniška dela za molznice, ker gre deloma za novogradnjo in deloma za rekonstrukcijo?
2.Ali mora biti popis gradbenoobrtniških del (in predračun) narejen ločeno za
a)novogradno hleva - molznice
b)adaptacija hleva - molznice
c)adaptecija hleva - plemenska živina?

Franc Pavlin
fpavlin
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 feb 2009, 10:04

Re: rekonstrukcija in novogradnja hleva

OdgovorNapisal/-a kmlinaric » 18 maj 2011, 14:34

1. V vašem primeru ko ni mogoče izračunati priznano vrednost na podlagi števila stojišč, je postopek sledeč: Izračunajte koliko je priznana vrednost za novogradnjo hleva, ker so ležišča oz. stojišča v novem hlevu, potem pa vam naj odgovorni projektant razdeli, kakšen del stroškov pripada rekonstrukciji (vpišite pod šifro rekunstrukcija) in kakšen del novogradnji.

2. Da.
kmlinaric
 


Vrni se na 1. javni razpis za ukrep Posodabljanje kmetijskih gospodarstev (ukrep 121) za leto 2011 - naložbe mladih prevzemnikov kmetij

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron