NAVEDBA PREDVIDENIH INVESTICIJ V POSLOVNEM NAČRTU

NAVEDBA PREDVIDENIH INVESTICIJ V POSLOVNEM NAČRTU

OdgovorNapisal/-a rgolc » 08 jun 2011, 08:30

V viziji razvoja v poslovnem načrtu za ukrep Mladi prevzemniki v letu 2010 smo navedli, da bo v petletnem obdobju po prevzemu kmetije glavno investicijo predstavljala izgradnja novega hleva. Ker je bil predpogoj za gradnjo hleva tudi sprememba prostorskih planov smo v poslovnem načrtu predvideli tudi alternativno možnost porabe sredstev. V primeru, da hleva nebi zgradili bi investirali v kmetijsko mehanizacijo in obnovo obstoječih objektov.

Mladi prevzemnik bi sedaj rad zgradil nov hlev za prosto rejo krav molznic in pripadajoče črede ter ga opremil z molznim robotom in ostalo notranjo in mobilno opremo. Ob hlevu pa bi zgradil tudi prostor za shranjevanje kmetijske mehanizacije. Gradbeno dovoljenje je pridobil za objekt (Hlev za govedo in prostor za shranjevanje kmetijske mehanizacije) in koritaste silose. Klub temu, da bo investicija v objekte velika ima namen v naslednjih letih investirati tudi v kmetijsko mehanizacijo.

Vprašanje: Ali lahko sedaj mladi prevzemnik odda vlogo na Ukrep 121 za investicije mladih prevzemnikov za naslednje naložbe:

1. HLEV z robotom za molžo in ostalo notranjo in mobilno opremo
2. UREDITEV DVORIŠČA IN DOVOZNE POTI
3. PROSTOR ZA SHRANJEVANJE KMETIJSKE MEHANIZACIJE
4. KMETIJSKA MEHANIZACIJA

Ali mora prej poslati na ARSKTRP VLOGO za spremembo poslovnega načrta (novo stanje na kmetijskem gospodarstvu in razloge za spremembo vizije), ki ga predvideva 54. člen Zkme-1.

Že vnaprej hvala za odgovor.

Lep pozdrav, R Golc
rgolc
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 feb 2009, 09:57

Re: NAVEDBA PREDVIDENIH INVESTICIJ V POSLOVNEM NAČRTU

OdgovorNapisal/-a kmlinaric » 08 jun 2011, 13:44

Najprej pošljite vlogo za spremembo poslovnega načrta na ukrepu 112, v kateri bo vlagatelj navedel spremembe investicij, potem pa še vlogo za ukrep 121. Omenjene investicije so predmet naložbe.
kmlinaric
 


Vrni se na 1. javni razpis za ukrep Posodabljanje kmetijskih gospodarstev (ukrep 121) za leto 2011 - naložbe mladih prevzemnikov kmetij

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron