izračun obtežbe na AS_KRA_CRED

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
ezupan
Prispevkov: 0
Pridružen: 24 Feb 2010, 09:25

izračun obtežbe na AS_KRA_CRED

Odgovor Napisal/-a ezupan »

Agrarna skupnost je vključena v KRA_CRED. Kako se računa obtežbo. Ali se upošteva tudi tisto govedo, ki je na planini prisotno manj kot 80 dni? Na kater dan se gleda starost goveda za izračun obtežbe?
Hvala.
mtratnik
Prispevkov: 0
Pridružen: 26 Sep 2018, 11:51

Re: izračun obtežbe na AS_KRA_CRED

Odgovor Napisal/-a mtratnik »

Za planino se obtežba za operacijo Planinska paša v okviru ukrepa KOPOP izračuna tako, da se število GVŽ vseh travojedih živali, ki se na planini pasejo vsaj 80 dni iz obrazca zapisnika o prigonu živali na pašo na planino in skupni pašnik iz predpisa, ki ureja izvedbo ukrepov kmetijske politike za tekoče leto, deli z ugotovljenimi površinami trajnega travinja na planini. Če je na planini v času paše izveden tudi pregled na kraju samem, se pri izračunu obtežbe za operacijo iz prejšnjega stavka upošteva tudi število travojedih živali posameznih kategorij, ki jih na dan pregleda na kraju samem ugotovi kontrolor. Pri izračunu obtežbe se za posamezno žival upošteva koeficient, glede na starost živali na datum prigona na planino.

V obdobju, ko so živali, ki jih je upravičenec vključil v ukrepa KOPOP in EK, na paši na planini oziroma skupnem pašniku, se za te živali šteje, da ne zmanjšujejo števila živali na osnovnem KMG (količina nitratov pa se za osnovni KMG zmanjša in izračuna glede na dejansko število dni, ki jih posamezna žival preživi na planini ali skupnem pašniku).
Odgovori

Vrni se na “SPLOŠNA VPRAŠANJA GLEDE ZBIRNE VLOGE (2015-2020)”