Proizvajalci vrtnin

Moderatorji: llipovsek, mtratnik

Proizvajalci vrtnin

OdgovorNapisal/-a mmeglic » 08 dec 2014, 13:37

Proizvajalci vrtnin sprašujejo kako se lahko vključijo v KOPOP programe? Na specializiranih kmetijah glavnino posevkov predstavljajo vrtnine in to preko 70%. Kolobar se izvaja med posameznimi kulturami (vrtninami) in delno z setvijo žit. Kako lahko zadostijo v tem primeru zahtevam pet letnega kolobarja, kako bi lahko izvajali ozelenitev in setev dosevkov, če se ve, da dosevki predstavljajo posamezne vrtnine, ozelenitev pa je težko izvesti pred 25.10, saj je takrat ob ugodnem vremenu še veliko vrtnin na polju.
Matjaž Meglič
mmeglic
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 feb 2009, 11:56

Re: Proizvajalci vrtnin

OdgovorNapisal/-a tsilaj » 10 feb 2015, 13:26

Pridelovalci zelenjave se lahko vključijo v operacijo Poljedelstvo in zelenjadarstvo v okviru ukrepa KOPOP. Za zelenjadnice velja, da so lahko vsako leto vključene v petletni kolobar, vendar je pri tem treba upoštevati pravilo, da morajo biti v petletni kolobar vključene najmanj tri različne kmetijske rastline kot glavni posevek. To pomeni, da bi bile v petletni kolobar lahko vsako leto vključene zelenjadnice, vendar bi morale biti od teh zelenjadnic vsaj tri različne, ki bi predstavljale glavni posevek.

Zelenjadnice, ki so upravičene do plačila za izvajanje zahteve, ki se nanaša na ozelenitev njivskih površin, so: radič, motovilec in rukola. V skladu s tretjim predlogom PRP 2014-2020, ki je bil uradno posredovan Komisiji dne 21.1.2015, je setev prezimnih posevkov treba opraviti najkasneje do 25. oktobra tekočega leta.
tsilaj
 


Vrni se na KOPOP - kmetijsko-okoljsko-podnebna plačila (2015-2020)

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost