Obseg izvajanja celotno KMG ali samo del površin ?

Moderatorji: llipovsek, mtratnik

Obseg izvajanja celotno KMG ali samo del površin ?

OdgovorNapisal/-a ipuklavec » 18 dec 2014, 09:43

Upravičenci, katerih površine ležijo na prispevnih območjih vodnih teles površinskih voda in območjih vodnih teles podzemne vode iz Načrta upravljanja voda, se v izvajanje operacije poljedelstvo in zelenjadarstvo lahko vključijo le, če se istočasno vključijo tudi v izvajanje operacije vodni viri z najmanj 30% njivskih površin na območju Dravske kotline in najmanj 20% njivskih površin na drugih območjih iz Načrta upravljanja voda.
Pri operaciji vodni viri morajo upravičenci obvezno izvajati tudi zahtevo:
2.11.1.2 VOD_FFSV: Uporabljajo se lahko samo fitofarmacevtska sredstva, ki so dovoljena na najožjih vodovarstvenih območjih

V okviru zahteve se uporabljajo samo določena fitofarmacevtska sredstva (aktivne snovi), ki so dovoljena na najožjih vodovarstvenih območjih iz predpisov, ki urejajo vodovarstvena območja za vodna telesa vodonosnikov (nacionalne uredbe). Aktivne snovi, ki jih je na teh območjih prepovedano uporabljati, so: bentazon, s-metolaklor, terbutilazin, metamitron, izoproturon, mcpp, mcpp-p, mcpa, dimetenamid, kloridazon, tritosulfuron, nikosulfuron, rimsulfuron, flurokloridon, petoksamid, klopiralid, dikloprop-p, metalaksil-m, metazaklor, dicamba, metribuzin, flufenacet, dimetaklor, klorotalonil, klorantraniliprol, triasulfuron.

Obtežba: ni relevantna.
Raba: njive.
Obseg: celotno KMG.
Lokacija: ni pomembna.
Območje izvajanja: prispevna območja vodnih teles površinskih voda in območja vodnih teles podzemne vode iz Načrta upravljanja voda, razen najožja
vodovarstvena območja (VVO I).
Višina plačila: 44,20 EUR/hektar.


Ali je resnično mišljen obseg izvajanja celotno KMG ali je tu napaka ?

Zakaj bi moralo kmetijsko gospodarstvo izvajati to zahtevo na celotnem KMG, če na območju vodnih teles leži samo del kmetijskih površin.


V izbirni zahtevi operacije poljedelstvo in zelenjadarstvo zahteva –
2.1.2.4 POZ_FFSV: Uporabljajo se lahko samo fitofarmacevtska sredstva, ki so dovoljena na najožjih vodovarstvenih območjih zajema obseg izvajanja del površin in ne celotno kmetijsko gospodarstvo.
ipuklavec
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 feb 2009, 16:07

Re: Obseg izvajanja celotno KMG ali samo del površin ?

OdgovorNapisal/-a tsilaj » 10 feb 2015, 13:29

Zahteva VOD_FFSV se izvaja na vseh njivskih površinah, ki se nahajajo na območju NUV. Zahteva POZ_FFSV se izvaja na vseh njivskih površinah KMG.
tsilaj
 


Vrni se na KOPOP - kmetijsko-okoljsko-podnebna plačila (2015-2020)

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost