novi nasadi v preusmerjanje

Moderatorji: llipovsek, mtratnik

novi nasadi v preusmerjanje

OdgovorNapisal/-a jablana » 07 dec 2017, 06:57

Smo v celoti ekološka kmetija in pridelujemo jabolka v intenzivnem nasadu. Prevzeli bomo dodatne nove površine (povečanje za skoraj 50%) intenzivnega nasada, ki je do zdaj bil obdelovan konvencionalno, torej te nove površine bodo šle v preusmeritev. Takoj želimo nove površine vključiti v kontrolo, saj smo jih že začeli obdelovati ekološko. Zanima me, ali se nove površine preprosto dodajo v kontrolo in v zbirno vlogo in se vodi potem ločeno skladiščenje in prodaja jabolk ali pa so v takih primerih potrebni kakšni posebni postopki? Sorte so enake v starih in novih nasadih.
jablana
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 26 jul 2017, 08:15

Re: novi nasadi v preusmerjanje

OdgovorNapisal/-a tsilaj » 07 dec 2017, 13:25

Da. Za potrebe uveljavljanja plačila za ukrep ekološko kmetovanje je bistveno, da se z vsemi površinami (vključno z novimi) prijavite v kontrolo za leto 2018 pri pooblaščeni organizaciji za kontrolo in certificiranje ekolološke pridelave oziroma predelave najpozneje do 31. 12. 2017 in da vse površine prijavite na zbirni vlogi.

Navodila glede skladiščenja, prodaje in drugih načinov obravnave pridelka boste pridobili od organizacije za kontrolo in certificiranje ekološke pridelave oziroma predelave.
tsilaj
 


Vrni se na EKOLOŠKO KMETOVANJE (2015-2020)

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost