DŽ - govedo, paša v vročini

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
tsilaj

DŽ - govedo, paša v vročini

Odgovor Napisal/-a tsilaj »

Imamo prosto rejo govedi in uveljavljamo zahtevek za ukrep DŽ – govedo. Ko je zunaj vroče, se krave same umaknejo v hlev. Če kontrolor najde takšno kravo v hlevu, ali se to šteje kot da se žival ne pase in gre za kršitev?
tsilaj

Re: DŽ - govedo, paša v vročini

Odgovor Napisal/-a tsilaj »

Če je živali omogočen prost dostop do pašnika in lahko svobodno prehaja med pašnikom ter hlevom, potem ne gre za kršitev.

Če se je upravičenec sam odločil, da žival zapre v hlev oziroma ji omeji dostop do pašnika, potem se za takšno žival šteje, da ni na paši in gre za kršitev.

Upravičenec ima možnost žival umakniti iz paše za največ 10 dni v primeru telitve, bolezni, poškodbe ali izjemnih vremenskih razmer, kamor sodi tudi vročina. Takšno prekinitev paše mora zabeležiti v dnevniku paše. Če prekinitev paše traja več kot 10 dni, mora upravičenec umakniti zahtevek za takšno žival, saj ni več upravičena do plačila.

Če se daljša prekinitev zgodi zaradi višje sile ali izjemnih okoliščin, mora upravičenec to sporočiti agenciji v roku 15 delovnih dni, ko to lahko stori ter predložiti ustrezna dokazila. Če je upravičencu priznana višja sila ali izjemne okoliščine, pridobi sorazmerni del plačila zahtevka.
Odgovori

Vrni se na “DOBROBIT ŽIVALI (2015-2020)”