Teleta in DŽ

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
mmeglic
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 11:56

Teleta in DŽ

Odgovor Napisal/-a mmeglic »

Pozdravljeni,

Ali je pravilno tolmačenje DŽ za govedo:

Za dobrobit živali se upoštevajo samo živali po stanju v CRG na dan 1.2 2017 oziroma po stanju datuma oddaje ZV.. Teleta rojena po tem datumu ( ali npr. kupljene živali ) oziroma po datumu oddaje ZV se ne morejo uveljavljati za ta ukrep.

V primeru da je drugače, prosim če to napišete.

čp
Matjaž Meglič
tsilaj

Re: Teleta in DŽ

Odgovor Napisal/-a tsilaj »

Za zahtevek za operacijo dobrobit živali – govedo se uporabijo podatki iz CRG na stanje en dan pred vnosom tega zahtevka.

Na zahtevek se iz CRG lahko prenese žival, ki je na dan vnosa zahtevka na zadevnem kmetijskem gospodarstvu in zanjo nista javljena odhod iz zadevnega kmetijskega gospodarstva niti prihod na drugo kmetijsko gospodarstvo.

Če oddajate zahtevek za operacijo dobrobit živali - govedo 5. 5. 2017, potem pridejo v upoštev vse živali iz CRG na dan 4. 5. 2017. Če govedo pride na kmetijo po oddaji zahtevka, lahko zahtevek za to žival dopolnite do izteka zamudnega roka, 31. 5. 2017 (če je zahtev za žival oddan v zamudnem roku, bo takšna žival imela znižano plačilo). Po tem datumu ni več mogoče dodajati novih živali na zahtevek, torej je skrajni datum vnosa živali v CRG 30. 5. 2017.

Če dopolnjujete zahtevek bodite pozorni na to, da morate tudi za nove živali imeti izdelano koprološko analizo in (po potrebi) izvedeno tretiranje proti notranjim zajedavcem.
Odgovori

Vrni se na “DOBROBIT ŽIVALI (2015-2020)”