Prejem organskih gnojil od kmetije ki ne oddaja zbirne vloge

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
astuhec
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 Feb 2009, 16:38

Prejem organskih gnojil od kmetije ki ne oddaja zbirne vloge

Odgovor Napisal/-a astuhec »

Zanima me kako postopati v primeru, da kmetija, ki oddaja zbirno vlogo prejema organsko gnojilo od kmetije, ki sicer ima KMG-MID, ne odaja pa zbirne vloge, ker nima površin. V tem primeru ta kmetija v zbirni vlogi ne izpolni obrazca za oddajo organskih gnojil.
mtratnik
Prispevkov: 0
Pridružen: 26 Sep 2018, 11:51

Re: Prejem organskih gnojil od kmetije ki ne oddaja zbirne v

Odgovor Napisal/-a mtratnik »

Neglede na to, ali kmetijsko gospodarstvo vlaga zbirno vlogo, ali ne, Uredba o varstvu voda pred onesnaževanjem z nitrati iz kmetijskih virov (Uradni list RS, št. 113/09, 5/13, 22/15 in 12/17) pravi za oddajalce živinskih gnojil med drugim, tudi sledeče:
» Količina oddanih, prodanih ali na drug način odstranjenih živinskih gnojil mora biti izkazana na obrazcu iz Priloge 3 te uredbe (Obrazec za oddajo in prejem živinskih gnojil, digestata ali komposta), pri čemer mora biti obrazec izpolnjen vsakič na dan oddaje živinskega gnojila.«
Ista uredba med drugim nalaga prejemniku živinskih gnojil, digestata ali komposta:
»Kmetijsko gospodarstvo, ki uporablja kupljena ali izven lastnega kmetijskega gospodarstva pridobljena živinska ali druga organska gnojila, mora količino kupljenega ali izven lastnega kmetijskega gospodarstva pridobljenega gnojila izkazati na obrazcu iz tretjega odstavka prejšnjega člena uredbe (Obrazec za oddajo in prejem živinskih gnojil, digestata ali komposta).

Ustrezno izpolnjen in podpisan obrazec za oddajo in prejem živinskih gnojil, digestata ali kmposta, morate torej že imeti pri sebi na dan prejema živinskega gnojila. Ker oddajalec gnojila v vašem primeru ne oddaja zbirne vloge in torej ne more oddati računalniškega obrazca o oddaji živinskega gnojila (kot to določa uredba IAKS - vsakoletna uredba o izvedbi ukrepov kmetijske politike), morate izpolnjen in podpisan obrazec na ARSKTRP posredovati sami. Obrazec "Oddaja in prejem živinskih gnojil, digestata ali komposta", ki sta ga z oddajalcem gnojil izpolnila ob oddaji/prejemu gnojila, lahko na ARSKTRP posredujete kot skenogram ali po ponudniku poštnih storitev, vendar najpozneje do 15 decembra tekočega leta.
Odgovori

Vrni se na “NAVZKRIŽNA SKLADNOST (2015-2020)”