Prepis GERK in PP po smrti nosilca

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
mmeglic
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 11:56

Prepis GERK in PP po smrti nosilca

Odgovor Napisal/-a mmeglic »

Podobno vprašanje kot je že bilo vendar malo bolj zapleteno.
Nosilec KMG je nedavno umrl. Na kmetiji ni nikogar več. Ostali so potencialni dediči. Ostala so KZ v GERKih katere bi želeli obdelati, da se ne bi zaraščali. Obdelal bi jih kmet kateri je že dosedaj pomagal pri košnji. Vprašanje? Ali obstaja možnost da se ti GERKi prenesejo, združijo z drugim KMG MID in kako? Na kakšen način lahko na UE vsaj začasno prenesejo GERKe na upravičenca, kmeta, kateri bo ta KZ obdeloval. Kako pa je naprej z PP, saj trenutno ni uradnega podpisnika. Ali bi bilo dovolj da bi zbral podpise bodočih upravičencev in na osnovi tega soglasja lahko prepisal GERKe in prenesel PP. Zanima nas postopek v teh izrednih primerih. Žalostno bi bilo da ta zemljišča, predvsem travniki, ne bi bila zaradi birokratskih ovir celo leto neobdelana.
Matjaž Meglič
llipovsek
Prispevkov: 0
Pridružen: 19 Jan 2009, 10:25

Re: Prepis GERK in PP po smrti nosilca

Odgovor Napisal/-a llipovsek »

Za parcele v lasti pokojnega so odgovorni dediči, v kolikor podajo soglasje za obdelavo tretji osebi, morajo to podati pisno in po preveritvi dedičev navedenih na smrtovnici in soglasja, upravna enota lahko prestavi GERK k tretji osebi.
Prenos plačilnih pravic kot višja sila zaradi smrti ni možen, saj sosed ni potencialni dedič. Prav tako ni možen prenos plačilnih pravic ob soglasjev potencialnih dedičev.
ARSKTRP
Odgovori

Vrni se na “KMG, člani kmetije, zaposleni”