privat planina izobraževanje

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
tgrilc
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 10:04

privat planina izobraževanje

Odgovor Napisal/-a tgrilc »

Za kmetijsko gospodarstvo ter njihovo privat planino (KMG MID planine so nato ukinili) so se v letu 2015 udeležili predhodnega KOPOP izobraževanja ter se nato tudi vključili v KOPOP vendar le s kmetijo. Kmetija bo v letošnjem letu ponovno odprla v RKG privat planino (nov KMG MID). Ali se morajo za na novo odprto privat planino udeležiti predhodnega izobraževanja, če želijo v letošnjem letu vstopiti v KOPOP KRA-PAST?
tsilaj

Re: privat planina izobraževanje

Odgovor Napisal/-a tsilaj »

Da.

Obveznosti ukrepa KOPOP, med katere sodi tudi opravljeno predhodno usposabljanje, so vezane na posamezno kmetijsko gospodarstvo. Če se novo ustanovljeno kmetijsko gospodarstvo želi vključiti v ukrep KOPOP, mora opraviti predhodno izobraževanje, ne glede na to, ali je nekdo od njegovih članov v preteklosti že opravljal predhodno usposabljanje za drugo kmetijsko gospodarstvo.

Če je udeleženec predhodnega usposabljanja v Registru kmetijskih gospodarstev hkrati pripisan tako kmetiji kot planini, se šteje, da je usposabljanje hkrati opravljeno za kmetijo in planino. Ta določba torej velja za sočasni pripis na dveh kmetijskih gospodarstvih. V opisanem primeru udeleženec ni mogel biti hkrati pripisan kmetiji in planini, saj zadevna planina še ni obstajala (ustanovljena je bila šele letos).

Če KMG-MID "stare" planine ne bi ukinili, bi se s to planino lahko vključili letos v ukrep KOPOP brez ponovnega predhodnega usposabljanja.
Odgovori

Vrni se na “KOPOP - splošna vprašanja”