Odločbe KOPOP - 2016 - kako se izračunavajo max.vrednosti

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
msovic
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 Feb 2009, 13:51

Odločbe KOPOP - 2016 - kako se izračunavajo max.vrednosti

Odgovor Napisal/-a msovic »

Pozdravljeni !
Ker se veliko nosilcev kmetij obrača na mene, da jim pojasnim izračun oz. KOPOP odločbo za leto 2016, bi rada da mi razložite 1 stvar, ki mi ni čisto jasna,
da ne bom narobe tolmačila zadeve.

To, da kmet ne dobi plačila za KOL- v letu 2016 za kulture, kjer so dobili v letu 2015 izplačilo za VOD-ZEL ali POZ- ZEL nam je jasno. To smo kmetom že v letu 2015 obrazložili.
Zanima me pa naslednje ali se znesek za KOL obračunava kot plačilo za posamezen gerk (čeprav ni izplačan) pri seštevku vseh plačil in se potem odbija kot preveč izplačano. Potem gre za dvojno odbijanje sredstev.
Mi ko delamo vlogo moramo označiti KOL na vseh gerkih - aplikacija ne dopušča druge možnosti. ALi bi mogli potem v pojasnilu napisati, da za te gerke (kjer je bil zahtevek za ZEL v prejšnjem letu) ne prosimo izplačila za kolobar.
Prosim za pojasnilo in odgovor.
lp Marjana
tsilaj

Re: Odločbe KOPOP - 2016 - kako se izračunavajo max.vrednost

Odgovor Napisal/-a tsilaj »

V primeru, ko je z upravnim pregledom ugotovljeno, da upravičenec za zahtevek POZ_KOL uveljavlja isto kmetijsko rastlino kot leto prej za zahtevek POZ_ZEL ali VOD_ZEL, se plačilo zahtevka za to površino zavrne.

Ta površina je prikazana v izreku odločbe, v točki "Zavrne naslednje zahtevke KOPOP". Pri izračuni višina plačila zahtevkov, katerim se ugodi (točka izreka "Ugodi naslednje zahtevke") se te površine ne upošteva, tako da tudi znižanja ne izhajajo iz vrednosti te površine.

Plačilo sredstev je tako zmanjšano samo enkrat.
Odgovori

Vrni se na “KOPOP - splošna vprašanja”