Povečanje površin v času podaljšanja obveznosti

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
mtratnik
Prispevkov: 0
Pridružen: 26 Sep 2018, 11:51

Povečanje površin v času podaljšanja obveznosti

Odgovor Napisal/-a mtratnik »

Ali se v letu podaljšanja obveznosti v primeru povečanja površine med 10 in 20 % obveznost razširi enako, kot je to veljalo v obdobju trajanja 5 letne obveznosti?
Skrbi nas namreč podaljševanje v naslednjem letu, ko bi bila zaradi tega večja vstopna površina. Če se obveznost razširi in bi to pomenilo novo vstopno površino za sledenje ali lahko v izogib nemožnosti podaljšanja POZ_KOL v 2021, uveljavijo samo na delu razširjenih površin? Izvajajo pa povsod?
mtratnik
Prispevkov: 0
Pridružen: 26 Sep 2018, 11:51

Re: Povečanje površin v času podaljšanja obveznosti

Odgovor Napisal/-a mtratnik »

Pravila glede povečanja vstopnih površin v letu podaljšanja obveznosti so enaka, kot v času trajanja petletne obveznosti. Torej velja, da se pri povečanju površin med 10 in 20 %, upravičencu poveča njegova vstopna površina, ki tako vključuje obstoječe in povečane površine (nova vstopna površina). V primeru presojanja upravičenosti dodatnega enoletnega podaljšanja (v letu 2021), bi bila torej relavantna nova vstopna površina, ki bi bila določena zaradi povečanja v letu 2020.

Zahtevo POZ_KOL je treba izvajati na vseh njivskih površinah, katerih velikost je večja ali enaka 0,1 ha. Predlagan način izvajanja, da se zahtevo izvaja na vseh površinah, uveljavlja pa le na delu površin, ni ustrezen.
Odgovori

Vrni se na “KOPOP - splošna vprašanja”