ATGN kot obveznost KOPOP in obveze na KMG

Moderatorji: llipovsek, mtratnik

ATGN kot obveznost KOPOP in obveze na KMG

OdgovorNapisal/-a jdemsar » 18 feb 2020, 11:24

1. KMG, ki so vključena v KOPOP in bodo v letu 2020 podaljševala svojo obveznost, praviloma ne potrebujejo novih AT in GN, če na GERK-ih ni sprememb. Nove, z datumom AT po 1.1.2016 in GN po datumu izdelave AT, potrebujejo KMG, ki bodo v obveznost KOPOP dodajali nove GERK-e ter če se na katerem od GERK-ov odločijo, da bodo po novem gnojili z mineralnimi gnojili, kar do sedaj niso.
Prosim za potrditev navedenega.

2. Če je odgovor na 1. točko pritrdilen, ali morajo KMG, kljub temu, da v aplikaciji za PA ne bodo posodabljanji ATGN, imeti doma ažurne ATGN, kar pomeni AT po 1.1.2016 in GN po datumu izdelave AT? Ali se na terenu kontrolira ažurnost ATGN?

3. Prosim tudi za pojasnilo, kako je v primeru prevzema GERK-a od drugega KMG, ki je imel ob vstopu v KOPOP (npr. 2015), veljaven ATGN. Ali za te GERK potrebuje prevzemni KMG v letu 2020 novo ATGN? Kako pa je v primeru prevzema GERK-a, ki je bil vključen v KOPOP v letu 2018 z ATGN izdelanem v letu 2017. Ali je v tem primeru potrebno izdelovati nov ATGN ali pa se jih lahko prenese s prvotnega KMG? Če se lahko prenaša, ali je potrebno scane ATGN ponovno prilagati k zbirni vlogi?

Hvala za odgovore,
Jernej
jdemsar
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 feb 2009, 13:54

Re: ATGN kot obveznost KOPOP in obveze na KMG

OdgovorNapisal/-a mtratnik » 27 feb 2020, 09:15

1. KMG, ki so vključena v KOPOP in bodo v 2020 podaljševala svojo obveznost, potrebujejo nove AT in GN za površine, ki jih na novo vključujejo v PA. Če se KMG odloči, da bo na katerem od GERKov, ki so že v PA, odslej uporabljal mineralna gnojila, jim za ta GERK z vidika PA ni treba delati novih AT in GN. Jasno pa mora za ta GERK voditi ustrezne evidence (delovna opravila, evidenca o porabi, zbirniki).
Nove AT in GN potrebujejo KMG, ki bodo v PA vnašali nove GERK, ki jih doslej v PA še niso imeli in bodo na njih uporabljali mineralna gnojila.

2. Na terenu, s kontrolo na kraju samem, se ATGN ne preverja.

3. V primeru da ima KMG 1 GERK, ki ima AT in GN iz leta 2015, v 2020 pa ta GERK prevzame in v svoj PA vključi KMG 2, mora za ta GERK obstajati AT, ki ni starejša od 1.1.2016. KMG 2 torej potrebuje novo AT in nov GN, pripravljen na podlagi nove analize.
V primeru da KMG prevzema in v svoj PA vključuje GERK, za katerega obstaja veljavna AT (narejena po 1.1.2016), je le to mogoče prenesti s KMG 1 na KMG 2. Na analizah morajo biti navedeni GERK, za katere je analiza izdelana. Kopije analiz tal in gnojilnih načrtov je treba v fizični obliki ali kot skenogram ob oddaji zbirne vloge poslati na ARSKTRP.
mtratnik
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 26 sep 2018, 11:51


Vrni se na Gnojilni načrt in analiza tal

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost