POZ_ZEL prenos gerka pred 15 februarjem

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
ipuklavec
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 Feb 2009, 16:07

POZ_ZEL prenos gerka pred 15 februarjem

Odgovor Napisal/-a ipuklavec »

Kmetija je vključena v zahtevo Ozelenitev njivskih površin in je na njivski površini (GERKU) posejala ozimni ječmen. Po opravljeni setvi je bila njivska površina prodana in novi lastnik zahteva prepis GERK- a na upravni enoti. Nov lastnik bo ječmen pustil in ga naslednje leto tudi požel. Ali kmetija, ki je opravila setev in bo GERK sproščen pred 15 februarjem izpolni pogoj zahteve Ozelenitev njivskih površin.
tsilaj

Re: POZ_ZEL prenos gerka pred 15 februarjem

Odgovor Napisal/-a tsilaj »

Upravičenec v času trajanja obveznosti zadevnih zemljišč nima več v uporabi, zato ni upravičen do plačila za ozelenitev. Ker se sprememba RKG v tem času samodejno ne odraža več na zbirni vlogi, je potrebno, poleg prepisa GERK na upravni enoti, narediti dopolnitev zbirne vloge. Na GERK izberete šifro KMRS 777 ( površina v odstopu).

V navedenem primeru iz naslova prodaje lahko pride do zmanjšanja površin, vključenih v zahtevo Ozelenitev njivskih površin. Zato je pri tem treba upoštevati, da se v obdobju trajanja obveznosti obseg površin, vključenih v zahtevo med leti lahko spreminja za največ 10 % glede na vstopno površino.
Odgovori

Vrni se na “1. Poljedelstvo in zelenjadarstvo”