Izpolnjevanje zahtev TRZ I in Hab

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
mmeglic
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 11:56

Izpolnjevanje zahtev TRZ I in Hab

Odgovor Napisal/-a mmeglic »

Ker so vaši odgovori malo dvomljivi vam postavljam naslednje vprašanje:

Kmetija bo vstopila v KOPOP z ukrepi TRZ I, TRZ II in HAB. Na dveh GERKIH velikih 1,87 ha in 1,47 ha bo izvajala ukrep TRZ_I_NPAS in puščala 5-10% nepokošenega pasu. Košnja se bo izvajala tudi po 30.6. Vprašanje? Ali lahko pusti samo na enem GERKu, če sta oba GERKa velika 3,34 ha, nepokošeno površino v velikosti 0,33 ha ali mora na obeh pustiti nepokošen pas, kateri pa ne sme biti manjši od 0,05 ha.
Kaj pomeni da se lokacija lahko spreminja?
Da lahko enkrat ukrep uveljavljamo na enem GERKu 1,87 ha in drugo leto na drugem 1,47 ha. Problem je v tem da je velikost GERkov različna in bi ob zamenjavi GERKOV med leti prišlo do odstopanja obveznosti za več kot 10%
Kaj predlagate? Kmetu se zdi nesmiselno puščati na vsaki površini po 5-10% neobdelanih površin.
Kako pa ta ukrep vključuje ukrepe HAB?
Na ostalih travnih površinah bo izvajal ukrep TRZ_I_osil. Ali lahko v primeru pomanjkanja krme kupi silažne bale s kmetij - nižinskih - kjer niso predpisani ti ukrepi in če ne, kje to piše da mu pokažem.?

lp
Matjaž Meglič
tsilaj

Re: Izpolnjevanje zahtev TRZ I in Hab

Odgovor Napisal/-a tsilaj »

Obvezna zahteva TRZ_I_NPAS se nanaša na posamezen GERK. Če sta v zahtevo vključena 2 GERK-a, je na vsakem od teh dveh GERK-ov treba pustiti 5-10 % nepokošenega pasu.

Da se lokacija lahko spreminja pomeni, da ni treba, da se zahteva ves čas trajanja obveznosti izvaja na isti površini (npr., prvo leto se izvaja na GERK-u A, drugo leto pa na GERK-u B). V navedenem primeru naj se zahteva TRZ_I_NPAS vsako leto izvaja na površini 1,47 ha.

Kombinacija TRZ_I_NPAS in HAB_NPAS ni mogoča. Če površine trajnega travinja ležijo na območju HAB, se mora kmetija v operacijo HAB (obvezni zahtevi HAB_KOS in HAB_ORGG) vključiti z najmanj 20 % površin trajnega travinja znotraj območja HAB, da se sploh lahko vključi tudi v zahtevo TRZ_I_NPAS.

Zahteva TRZ_I_OSIL se mora izvajati na vseh površinah trajnega travinja. Na KMG ni dovoljena nobena silaža, prav tako tudi ne nakup silaže.
Odgovori

Vrni se na “5. Trajno travinje I.”