TRZ II_OSIL

Moderatorji: llipovsek, mtratnik

TRZ II_OSIL

OdgovorNapisal/-a nboznar » 04 jun 2018, 10:24

Kmetija uveljavlja le ukrep TRZ II_OSIL. Na kmetiji ni nobene silaže in krma se ne povija v folijo. Na delu travnika pa se krma pokosi in sveža odpelje živalim v hlev ( krma se ne suši). Je to kršitev?

Hvala,
nboznar
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 08 mar 2011, 14:58

Re: TRZ II_OSIL

OdgovorNapisal/-a tsilaj » 06 jun 2018, 09:37

Pri zahtevi TRZ_II_OSIL se mora trava obvezno pokositi in pospraviti v obliki mrve. Zahteva je usmerjena v sušenje in dosuševanje krme - spravilo trave v obliki mrve, kar pozitivno vpliva na biotsko raznovrstnost (ohranjanje vrstno bogatih travnikov, zagotavljanje možnosti preživetja nevretenčarjev (kobilice, gosenice ipd.), ki predstavljajo hrano drugim vrstam (pticam)).

Glede na napisano, KMG na delu travnika z zahtevkom TRZ_II_OSIL na nivoju GERK-a ne upošteva obvezne zahteve v delu, ki se nanaša na spravilo trave v obliki mrve.

Gre torej za kršitev, ki se se sankcionira z znižanjem plačila za zadevni GERK (v primeru prve kršitve 20 % nižje plačilo za ta GERK).

Ostale zahteve, ki se nanašajo na vodenje evidenc o delovnih opravilih, košenje trave, prepoved povijanja trave s folijo (baliranje) in prisotnost silaže pa s tem niso kršene.
tsilaj
 


Vrni se na 6. Trajno travinje II.

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost