Plačilo za VOD_ ZEL in POZ_ KOL

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
ipuklavec
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 Feb 2009, 16:07

Plačilo za VOD_ ZEL in POZ_ KOL

Odgovor Napisal/-a ipuklavec »

Prezimni posevek, za katerega se pridobi plačilo v okviru zahteve POZ_ZEL za tekoče leto, se v naslednjem letu lahko vključi v zahtevo POZ_KOL, vendar do plačila za to zahtevo v tem letu ni upravičen, pogoji glede kolobarja pa so izpolnjeni.
Kmetija se vključi v obvezno zahtevo VOD_ZEL (Ozelenitev njivskih površin) in obenem tudi v zahtevo POZ_KOL (Petletni kolobar). Pri VOD_ZEL in pri POL_KOL ni zapisane nobene omejitve glede plačil za zahtevo POZ_KOL v naslednjem letu. Ali to pomeni, da je kmetija v tem primeru upravičena do plačila za VOD_ZEL in naslednje leto tudi do plačila za zahtevo POZ_KOL.
tsilaj

Re: Plačilo za VOD_ ZEL in POZ_ KOL

Odgovor Napisal/-a tsilaj »

Če kmetijska rastlina, ki je bila v tekočem letu bila uporabljena za prezimni posevek, v prihodnjem letu predstavlja glavni posevek, upravičenec pridobi plačilo za prezimni posevek v tekočem letu, ne pridobi pa plačila za kolobar v prihodnjem letu. To velja tako za kombinacijo zahtev POZ_ZEL s POZ_KOL kot za kombinacijo VOD_ZEL s POZ_KOL. Navedeno je določeno tudi v Uredbi o ukrepih kmetijsko-okoljska-podnebna plačila, ekološko kmetovanje in plačila območjem z naravnimi ali drugimi posebnimi omejitvami iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020 (Uradni list RS, št. 13/15).
Odgovori

Vrni se na “11. Vodni viri”