Poraba FFS, ki jih imaja kmetija na zalogi

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
ipuklavec
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 Feb 2009, 16:07

Poraba FFS, ki jih imaja kmetija na zalogi

Odgovor Napisal/-a ipuklavec »

Kmetija ima del kmetijskih zemljišč na območju prispevnih območij vodnih teles površinskih voda in območij vodnih teles podzemne vode iz Načrta upravljanja voda in mora izvajati tudi obvezno zahtevo VOD_FFS iz vodnih virov, kjer je obseg izvajanja vse njivske površine. Na kmetijah imajo ostanke herbicidov od lanskega leta, ki jih ni dovoljeno uporabljati v okviru zahteve VOD_FFS (naprimer Lumax, Successor …), kaj storiti v tem primeru, ali lahko porabijo ta sredstva v letošnjem letu, ker jih imajo v zalogi, v nasprotnem primeru, kdo jim bo povrnil strošek za primerno odstranitev teh sredstev.
tsilaj

Re: Poraba FFS, ki jih imaja kmetija na zalogi

Odgovor Napisal/-a tsilaj »

Upravičenec, ki vstopi v zahtevo VOD_FFSV, mora to zahtevo izvajati na vseh njivskih površinah znotraj območja NUV. Plačilo pridobi le za površine znotraj območja NUV, na ostalih njivskih površinah (ki ne ležijo znotraj območja NUV) pa lahko uporablja tudi ostala FFS, razen če ne vstopi tudi v operacijo POZ z izbirno zahtevo POZ_FFSV. V tem primeru za vse njivske površine (znotraj območja NUV in izven tega območja) velja, da kmetija lahko uporablja le tista FFS, ki so dovoljena na najožjih vodovarstvenih območjih (VVO I).

Pri tem je treba upoštevati, da če kmetija želi izvajati izbirno zahtevo POZ_FFSV, mora izvajati tudi obvezni zahtevi POZ_KOL in POZ_NMIN.
Odgovori

Vrni se na “11. Vodni viri”