Vključitev njivskih površin v POZ_FFSV in VOD_FFSV

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
jdemsar
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 Feb 2009, 13:54

Vključitev njivskih površin v POZ_FFSV in VOD_FFSV

Odgovor Napisal/-a jdemsar »

Pridelovalec, ki izbere izbirno zahtevo POZ_FFSV mora to zahtevo izvajati na vseh njivskih površinah. Ta zahteva je jasna.
Kako je v primeru, da ima kmetija del površin znotraj, del pa izven NUV-O. Razumljivo je, da se mora kmetija z delom njivskih površin, ki ležijo znotraj NUV-O vključiti v (obvezno) zahtevo VOD_FFSV, če vstopi v KOPOP. Izplačilo za izvedbo te zahteve je 44,20 EUR/ha. Ali je obvezno, da se ta ista kmetija z delom njivskih površin izven območja NUV-O vključi v zahtevo POZ_FFSV (in dobi na teh površinah plačilo 26,52 EUR/ha), ali ne; oz. ali velja zahteva, da tudi na površinah izven NUV-O ne sme uporabljati pripravkov na podlagi 26 AS, ki so prepovedana na najožjih vodovarstvenih območjih (in na teh površinah izplačila sploh ne dobi)?

Hvala za odgovor.
Breda Vičar
tsilaj

Re: Vključitev njivskih površin v POZ_FFSV in VOD_FFSV

Odgovor Napisal/-a tsilaj »

Upravičenec, ki vstopi v zahtevo POZ_FFSV mora to zahtevo izvajati na vseh njivskih površinah KMG.

Upravičenec, ki vstopi v zahtevo VOD_FFSV pa mora to zahtevo izvajati na vseh njivskih površinah znotraj območja NUV. Plačilo pridobi le za površine znotraj območja NUV, na ostalih površinah pa lahko uporablja tudi ostala FFS. Z ostalimi njivskimi površinami, ki ne ležijo znotraj območja NUV se ni dolžan vključiti v zahtevo POZ_FFSV, lahko pa to stori (če izpolnjuje tudi obvezni zahtevi POZ_KOL in POZ_NMIN).
Odgovori

Vrni se na “11. Vodni viri”