VSTOP V VOD operacije v letu 2020

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
msovic
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 Feb 2009, 13:51

VSTOP V VOD operacije v letu 2020

Odgovor Napisal/-a msovic »

1. Kmetija je v letu 2015 opravila 6 urno osnovno izobraževanje, bo to zadostovalo za vstop v KOPOP - VOD operacije.
2. Zanima me, če bo kmetija, ki ne more vstopiti v POZ operacije v letu 2020, bo pa vstopila v VOD operacije imela tudi odbitke v naslednjih letih za zimske ozelenitve, ki bodo
ostale kot glavni posevek v naslednjem letu ali v tem primeru ne ?
mtratnik
Prispevkov: 0
Pridružen: 26 Sep 2018, 11:51

Re: VSTOP V VOD operacije v letu 2020

Odgovor Napisal/-a mtratnik »

1. V kolikor ima KMG opravljeno predhodno usposabljanje KOPOP (četudi že v letu 2015), lahko v 2020 vstopi v operacijo ukrep KOPOP - operacijo VOD. Predhodno usposabljanje mora biti opravljeno pred prvim vstopom v ukrep KOPOP.

2. Pri zahtevi VOD_ZEL veljajo naslednja pravila:
- Prezimni posevek, za katerega se pridobi plačilo za obvezno zahtevo VOD_ZEL za preteklo leto, se v tekočem letu lahko vključi v obvezno zahtevo POZ_KOL, vendar do plačila za POZ_KOL v tem letu ni upravičen.
- Večletna kmetijska rastlina, ki je v tekočem letu prijavljena kot glavni posevek na geoprostorskem obrazcu, se v tekočem letu lahko vključi v obvezno zahtevo VOD_ZEL, vendar do plačila pri tej zahtevi v tem letu upravičenec za to rastlino ni upravičen.
- Pri kombinaciji obvezne zahteve VOD_ZEL in ukrepa EK iz te uredbe je obvezno zahtevo VOD_ZEL treba izvajati, plačilo za to zahtevo pa se ne dodeli.

KMG, ki je vključeno le v operacijo VOD (in ne tudi v operacijo POZ ali ukrep EK), je upravičeno do plačila VOD_ZEL, razen v primeru da gre za večletno kmetijsko rastlino, ki je bila v tekočem letu prijavljena že kot glavni posevek.
Odgovori

Vrni se na “11. Vodni viri”