Prisotnost pastirja

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
mmeglic
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 11:56

Prisotnost pastirja

Odgovor Napisal/-a mmeglic »

Ker so navodila glede pastirja na planinski paši zelo skopa nas zanima kako je z prisotnostjo pastirja na planini? Ali mora biti na planini 24 ur na dan, ali je lahko samo preko dneva, ali je lahko samo občasno v primeru dobre urejenosti ( ograja) planine. Ali se mora pastir v primeru bolezni nadomestiti z drugim?
Kako se zagotavlja prisotnost pastirja na planini kjer ni objektov? Kako je z dokumenti: pogodbo s pastirjem, potnimi listi - kje morajo biti hranjeni, posebno tam kjer ni objektov?

Prosimo za natančna navodila da ne bo ob kontroli prihajalo do problemov in zapletov ter..... Odgovor pastir mora biti na planini 24 ur ni dovolj, saj imajo tudi ti svoje obveznosti in pravice.
Matjaž Meglič
tsilaj

Re: Prisotnost pastirja

Odgovor Napisal/-a tsilaj »

Pri izvajanju zahteve Planinska paša s pastirjem je obvezna stalna prisotnost pastirja (ali več teh). Obveznost bo torej izpolnjena, če bo ob pregledu na kraju samem kontrolor na KMG planina ugotovil število pastirjev, ki se ujema s tistim navedenim v Izjavi o številu pastirjev. Ob pregledu na kraju samem mora biti na KMG planina prisotna tudi vsa ustrezna dokumentacija.

Odsoten pastir se lahko nadomesti z drugim. Nadomestni pastir je evidentiran v Izjavi o številu pastirjev.

Če na planini zaradi odsotnosti ustrezne infrastrukture ni mogoče zagotoviti stalne prisotnosti pastirja, predlagamo da se planina vključi v zahtevo Paša po čredinkah na planini.

Kjer na planini ni objektov, se taka planina ne more vključiti v zahtevo planinska paša s pastirjem KRA_PAST. Pogodbo s pastirjem imajo lahko ustno, pisno ali notarsko overjeno, za potrebe zahteve je pomembna le izjava o številu pastirjev.
Odgovori

Vrni se na “15. Planinska paša”