Odjava živali

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
mmeglic
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 11:56

Odjava živali

Odgovor Napisal/-a mmeglic »

Pozdravljeni,
Ob vnosu seznama živali na paši vpišemo tudi predvideni odhod živali s pašnika. Uporabniki sprašujejo kaj storiti, če se paša v jeseni podaljša ali skrajša ali kaj v primeru odhoda posamezne živali predhodno s pašnika.
Pri posamezni živali se verjetno le ta odjavi in prijavi pri pristojni vet. službi, pri vseh živalih pa je ?
Ali je potrebno narediti dopolnitev vloge? Obenem pa se postavlja tudi vprašanje ali je potrebno v aplikaciji nato vnesti ponovno vse živali z novim datumom odhoda.
Prosim za pojasnila in navodila.

lp
Matjaž Meglič
tsilaj

Re: Odjava živali

Odgovor Napisal/-a tsilaj »

Imetnik živali je dolžan javiti vsak premik živali. To je do sedaj potekalo na način, da se je sporočil vsak premik oz. odhod živali iz planine, ki je bil opravljen izven predvidenega datuma odhoda iz planine, ki je zapisan na zapisniku o prigonu. Ta premik se sporoča na SIRIS. ARSKTRP prevzame dnevno, tako da je možna administrativna kontrola, ali in koliko živali je izpolnilo zahtevo, da so se pasle na planini 80 dni.

Ne glede na sprejeti Pravilnik o evidenci imetnikov rejnih živali in evidenci rejnih živali ostaja postopek sporočanja in spreminjanja podatkov v CRG v primeru paše enak prejšnjim letom. Postopek je utečen, gospodar planine je dolžan v CRG sporočiti dejanske datume premikov (na SIRIS pa morebitne popravke). Zapisnik o prigonu se pošlje v dveh izvodih, eden gre na ARSKTRP, eden na SIRIS.
Morebitne premike živali iz planine je dolžan gospodar javiti SIRIS, ta pa spremembe vnese v bazo. ARSKTRP podatke o živalih vsako noč prevzema iz vseh registrov SIRIS. Spremenjen pravilnik dejansko ni spremenil nobenih do sedaj že utečenih postopkov prenašanja podatkov.
Odgovori

Vrni se na “15. Planinska paša”