GEN_PAS zmanjšanje med letom

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
esimcic
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 Feb 2020, 09:48

GEN_PAS zmanjšanje med letom

Odgovor Napisal/-a esimcic »

Stranka ima obveznost vstopno površino 22 GVŽ konjev posavec. Aprila 2021 je oddala zbirno vlogo, na kateri je prijavila 22 GVŽ za ukrep.
Ali lahko sedaj med letom proda 2 živali (2 GVŽ) znotraj dopuščenih 10% in ju ne nadomesti, saj bi malo zmanjšali čredo. Ali zgolj pošlje obrazec o izločitvi živali? Ali so potrebni še kakšni dodatni ukrepi?
Kako naj se postopa v navedenem primeru?
Sankcij ni, verjetno bo zgolj pri izdaji odločbe bilo izplačanih za 20 GVŽ, čeprav je bilo na ZV prijavljenih 22 GVŽ?
Hvala za pojasnilo.
mtratnik
Prispevkov: 0
Pridružen: 26 Sep 2018, 11:51

Re: GEN_PAS zmanjšanje med letom

Odgovor Napisal/-a mtratnik »

V obdobju izvajanja obveznosti GEN_PAS je treba za posamezno vrsto živali med leti ohranjati število živali te vrste (preračun na GVŽ se izvede le za ovrednotenje plačila zahtevka GEN_PAS). Število živali posamezne vrste se lahko v posameznem letu zmanjša za največ 10 % glede na prevzeto obveznost.

V primeru, da ima KMG obveznost 22 živali - konjev in jih ima na zbirni vlogi 2021 prijavljenih prav toliko, lahko svoj zahtevek zmanjša za največ dve živali in tako ne preseže dovoljenega zmanjšana (10 % glede na prevzeto obveznost). V primeru izločitve živali mora KMG z dopolnitvijo zbirne vloge na podobrazec konji (AVTP) vnesti izločitev živali ali pa na ARSKTRP javiti izločitev.
Odgovori

Vrni se na “18. Reja lokalnih pasem, ki jim grozi prenehanje reje”