GEN_PAS odstop živali

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
ateran
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 09:59

GEN_PAS odstop živali

Odgovor Napisal/-a ateran »

Dve kmetiji uveljavljata GEN_PAS za avtohtone pasme živali. Ali je mogoč prenos živali, za katere je prva kmetija uveljavljala operacijo GEN_PAS, na drugo kmetijo, ki tudi uveljavlja ta ukrep, da bi v letu 2016 le ena kmetija prijavljala GEN_PAS?
Ali je to mogoče s prenosom živali ali z združitvijo KMGMID ali na oba načina?
Ali taka sprememba pomeni zmanjšanje za prvo in povečanje števila avtohtonih živali za drugo kmetijo?

Hvala za odgovor
tsilaj

Re: GEN_PAS odstop živali

Odgovor Napisal/-a tsilaj »

Da, prenos obveznosti za operacijo GEN_PAS je možen, tako s prenosom živali kot z združitvijo KMG-MID.

Kmetijsko gospodarstvo, ki predaja obveznost drugemu kmetijskemu gospodarstvu, mora pri vnosu zbirne vloge vpisati opombo, da gre pri zmanjšanju obveznosti operacije GEN_PAS za prenos obveznosti na drug KMG-MID. Na agencijo je prav tako potrebno poslati dopis, v katerem je ta prenos opisan (obvezni podatki: KMG-MID oddajalca obveznosti, KMG-MID prevzemnika obveznosti, vrsta živali in število živali za katere se obveznost predaja), podpisati pa ga morata tako upravičenec, ki predaja obveznost kot upravičenec, ki obveznost prevzema.

Za kmetijsko gospodarstvo, ki predaja obveznost, to pomeni zmanjšanje obveznosti, za kmetijsko gospodarstvo, ki obveznost prevzema, pa to pomeni povečanje obveznosti.

Primer: KMG 1 je v letu 2015 uveljavljal zahtevek za operacijo GEN_PAS za pet konjev - lipicancev, KMG 2 pa za 10 posavskih konjev. V letu 2016 KMG 1 svojo celotno obveznost GEN_PAS prenese na KMG 2, kar pomeni, da KMG 1 od leta 2016 naprej nima več obveznosti iz naslova operacije GEN_PAS, KMG 2 pa ima od leta 2016 dalje obveznost za rejo petnajstih konjev avtohtone ali tradicionalne pasme. To pomeni, da od leta 2016 naprej, KMG 2 lahko svojo obveznost brez sankcij zmanjša na 14 konjev (pred prevzemom obveznosti KMG1 pa na 9 konjev).
Odgovori

Vrni se na “18. Reja lokalnih pasem, ki jim grozi prenehanje reje”