Zamenjava

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
micka

Zamenjava

Odgovor Napisal/-a micka »

Stranka ima na KMG na 1. februar 10GVŽ avtohtonih konjev (Posavec), ki jih ima namen prijavit na zbirni vlogi 2020. V mesecu februarju ima namen prodat 2 konja ter nato kmalu zatem kupit nova druga 2 konja iste pasme. Zbirno vlogo bo oddala konec meseca aprila.
Kako naj postopa v tem primeru z obveščanjem z izločitvijo in menjavo avtohtone živali, ki bi izvedena v času po prodaji v roku 1 meseca, ampak v tem času še nebo oddana ZV? Ali naj kot običajno, ko proda živali pošlje obrazec o izločitvi, ter ko kupi nove pošlje obrazec o zamenjavi, na zbirni vlogi 2020, ko bo oddajal pa prijavi 2 kobili, ki sta bili prisotni 1.2.2020, čeprav sta bili nato prodani in zamenjani?
Hvala za pojasnitev.
mtratnik
Prispevkov: 0
Pridružen: 26 Sep 2018, 11:51

Re: Zamenjava

Odgovor Napisal/-a mtratnik »

Postopek, ki ste ga opisali je pravilen. V opisanem primeru je treba obrazec "Obvestilo o izločitvi ali nadomestitvi živali" fizično poslati na ARSKTRP v roku 10 delovnih dni od izločitve živali. V 30 dneh od dneva izločitve mora biti opravljena nadomestitev živali. Nato je treba ARSKTRP obvestiti o nadomestitvi živali z obrazcem "Obvestilo o izločitvi ali nadomestitvi živali", ki se ga fizično pošlje na ARSKTRP.

Ob oddaji ZV 2020 bodo na obrazcu navedene živali, ki so bile na KMG na dan 1. 2., četudi jih na dan oddaje ZV ne bo več na KMG. ARSKTRP bo prejeta obrazca "Obvestilo o izločitvi ali nadomestitvi živali" ustrezno obravnavala in stanje na zbirni vlogi ustrezno posodobila.
Odgovori

Vrni se na “18. Reja lokalnih pasem, ki jim grozi prenehanje reje”