dokazovanje primarne proizvodnje z računi

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
vdarovic
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 Feb 2009, 15:37

dokazovanje primarne proizvodnje z računi

Odgovor Napisal/-a vdarovic »

Prosim za odgovor na spodnje trditve (DA ali NE), kaj je ustrezen račun, ki ga izda kmetija za dokazovanje primarne kmetijske proizvodnje v letu 2013 :

1. Eden izmed članov kmečkega gospodinjstva (na podlagi Zakona o dohodnini) je bil v letu 2013 zavezanec za DDV (na podlagi Zakona o DDV) in je izstavljal račune za dobavljene kmetijske pridelke.
2. Eden izmed članov kmečkega gospodinjstva (na podlagi Zakona o dohodnini) je bil v letu 2013 imetnik dovoljenja za uveljavljanje pavšalnega nadomestila (na podlagi Zakona o DDV) in so mu za dobavljene kmetijske pridelke praviloma račune izdajali kupci pridelkov (lahko pa bi jih izstavljal tudi imetnik dovoljenja za uveljavljanje pavšalnega nadomestila).
3. Eden izmed članov kmečkega gospodinjstva (na podlagi Zakona o dohodnini) je bil v letu 2013 nosilec kmetijske dejavnosti, za kmečko gospodinjstvo je davčno osnovo ugotavljal na podlagi dejanskih prihodkov in odhodkov ali dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov, nosilec dejavnosti je izstavljal račune za dobavljene kmetijske pridelke.
4. Eden izmed članov kmečkega gospodinjstva (na podlagi Zakona o dohodnini) je bil v letu 2013 obdavčen na podlagi katastrskega dohodka (na podlagi Zakona o ugotavljanju katastrskega dohodka) in je izstavljal račune za dobavljene kmetijske pridelke, čeprav glede na Zakon o dohodnini ni dolžan izstavljati računov (lahko pa jih izdaja prostovoljno).

A je mogoče predpisan minimalni dosežen prihodek v letu 2013 na podlagi izdanih računov s katerimi kmetija dokazuje primarno kmetijsko proizvodnjo ali je dovolj npr. en izstavljen račun ?
llipovsek
Prispevkov: 0
Pridružen: 19 Jan 2009, 10:25

Re: dokazovanje primarne proizvodnje z računi

Odgovor Napisal/-a llipovsek »

Minimalen prihodek ni predpisan, načeloma en izstavljen račun zadostuje.
1. DA;
2. DA;
3. DA;
4. NE.
ARSKTRP
Odgovori

Vrni se na “Dodelitev plačilnih pravic”