Začetek kmetovanja v letu 2017

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
ateran
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 09:59

Začetek kmetovanja v letu 2017

Odgovor Napisal/-a ateran »

Pozdravljeni!

Ali bo kmetija, ki bo začela z dejavnostjo v letu 2017, lahko pridobila plačilne pravice iz nacionalne rezerve? Kakšna je predvidena vrednost plačilnih pravic - ali je to povprečna vrednost?

Hvala za odgovor
llipovsek
Prispevkov: 0
Pridružen: 19 Jan 2009, 10:25

Re: Začetek kmetovanja v letu 2017

Odgovor Napisal/-a llipovsek »

Da. Vrednost plačilnih pravic, dodeljenih nosilcu KMG iz nacionalne rezerve, je enaka nacionalni povprečni vrednosti plačilnih pravic v letu dodelitve.
Pri tem se za nosilca KMG, ki začenja opravljati kmetijsko dejavnost, štejejo: fizične ali pravne osebe, ki v obdobju petih let pred začetkom opravljanja kmetijske dejavnosti niso opravljale nobene kmetijske dejavnosti v svojem imenu in na lastno odgovornost ali niso imele kontrole pravne osebe, ki opravlja kmetijsko dejavnost. V primeru pravne osebe, fizična oseba ali osebe, ki imajo kontrolo pravne osebe, v obdobju petih let pred začetkom izvajanja kmetijske dejavnosti, ki jo opravlja pravna oseba, ne sme opravljati nobene kmetijske dejavnosti v svojem imenu in na lastno odgovornost oz. ne sme imeti kontrole pravne osebe, ki opravlja kmetijsko dejavnost. Kot začetek opravljanja kmetijske dejavnosti šteje vpis nosilca v RKG. Kot nosilci KMG, ki začenjajo opravljati svojo kmetijsko dejavnost, se za nacionalno rezervo za 2017 štejejo samo tisti nosilci KMG, ki so svojo kmetijsko dejavnost začeli opravljati v koledarskem letu 2015 ali 2016 ali 2017. Za nosilce KMG, ki so bili vpisani v RKG leta 2015, je tako leto 2017 zadnje leto, ko lahko kot »nosilci KMG, ki začenjajo opravljati kmetijsko dejavnost« oddajo vlogo za dodelitev plačilnih pravic iz nacionalne rezerve.
ARSKTRP
Odgovori

Vrni se na “Dodelitev plačilnih pravic”