Združevanje KMG MID in prenos PP

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
mmeglic
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 11:56

Združevanje KMG MID in prenos PP

Odgovor Napisal/-a mmeglic »

Na kmetiji so v letu 2013 gospodarili s tremi KMG MIDi in to žena je imela planino (3) in EK kmetijo (2) na dveh različnih lokacijah, mož pa kmetijo (1) kjer sta imela stalno prebivališče. V letu 2014 sta morala po uradni dolžnosti združiti KMG MID eko kmetije žene in KMG MID moža. Obenem so se prenesle tudi PP.
KOnec leta se je tast odločil in prepisal bivšo eko kmetijo (2), katere je bila nosilec hčerka (žena nosilca združene kmetije) na vnuka. Vnuk je 2015 tako spremenil naslov stalnega prebivališča in na UE so nato zopet ločili KMG MID (1) in (2) ter na bivši KMG MID eko kmetije (2) zopet prepisali bivše površine te kmetije in hkrati pripisali še površine planine (3).
Glede na zplete na katere na kmetiji niso mogli vplivati, saj bi zadeve enostavneje rešili letos, se sprašujemo kaj bo z plačilnimi pravicami? Znova aktiviranemu KMG MID (2) bi morale pripadati PP KMG MID planine ( 3) in del PP kmetije (1).
Sprememba lastništva kmetije je tudi vpisana v ZK.
Upam, da je rešitev možna in da boste kot ste obljubili v SMELTu podali odgovor za dotično situacijo. Seveda lahko predlagate še drugačno rešitev, saj menimo da je še čas za reševanje tega problema.

lp
Matjaž Meglič
llipovsek
Prispevkov: 0
Pridružen: 19 Jan 2009, 10:25

Re: Združevanje KMG MID in prenos PP

Odgovor Napisal/-a llipovsek »

Za dokončen odgovor bi rabili dodatne informacije. Iz podanih informacij bi to lahko bil za sina primer za nacionalno rezervo, oče pa zaprosi za dodelitev PP v 2015 na podlagi svojih ha kmetijskih površin v RKG 1.6.2015 in kot so navedene v ZV 2015, vrednost očetovih PP pa se določi na podlagi izplačila NP 2014, ki ga je prejel očetov KMG.
ARSKTRP
Odgovori

Vrni se na “Aktiviranje in izplačilo plačilnih pravic”