Razdelitev kmetije na kmetijo in planino

Moderatorji: llipovsek, mtratnik

Razdelitev kmetije na kmetijo in planino

OdgovorNapisal/-a mmeglic » 17 mar 2015, 13:40

Do letos je kmetija uveljavljala za cca 42 ha subvencij in to za OMD in PP. Letos se dogovorili tudi z drugimi rejci ovac da bi razdelili kmetijo in cca 30 ha kmetijskih površin pod rabo 1320 odpisali s kmetije ter ustanovili pašno skupnost z novim KMG MIDom. S tem bi tudi začeli uveljavljati KOPOP plačila - planinska paša.

Sedaj postavljajo vprašanje kaj se zgodi s PP. Plačilne pravice so na kmetiji in ali je možno da jih že letos prenesejo na novo nastali planinski pašnik in kako.

Škoda bi bilo da se PP načelom izgubijo in jih ne bi izkoriščali tudi v naprej. Mislim, pa da jim tudi ne bi pripadale PP iz NR saj so ta KZ že imela dodeljene PP na kmetiji.

lp
Matjaž Meglič
mmeglic
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 feb 2009, 11:56

Re: Razdelitev kmetije na kmetijo in planino

OdgovorNapisal/-a kkindlhofer » 24 apr 2015, 07:53

Plačilne pravice, ki bodo leta 2015 dodeljene, se že letos ne morejo prenašati. Opisan primer bi lahko šteli kor razdružitev (prvotne) kmetije, če so izpolnjeni sledeči pogoji: KMG se razdeli tako, da prvotni KMG ostane in obdrži istega nosilca ter hkrati se ustanovi novo kmetijsko gospodarstvo s svojo KMG-MID ter s svojim nosilcem (ki pa ni ista oseba kot nosilec prvotnega KMG). Kadar nosilca/i starega in novega KMG nista/niso v sorodu ali svaštvu ali v zakonski skupnosti, se kot dokazilo o razdružitvi zahteva kupoprodajna ali zakupna pogodba, za katero se je postopek vpisa v zemljiško knjigo pričel pred zadnjim datumom za oddajo vloge za dodelitev plačilnih pravic. Za novonastali KMG se upošteva sorazmeren del izplačil neposrednih plačil za leto 2014 glede na prenešene hektarje kmetijskih površin. Prav tako se bo preverjalo podatke v RKG in morebitne sume o umetnem razdruževanju kmetij.


ARSKTRP
kkindlhofer
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 17 dec 2014, 10:05


Vrni se na Aktiviranje in izplačilo plačilnih pravic

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost