podpora za zelenjadnice in označevanje posebnih kultur

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
msovic
Prispevkov: 0
Pridružen: 10 Feb 2009, 13:51

podpora za zelenjadnice in označevanje posebnih kultur

Odgovor Napisal/-a msovic »

Na ZV za leto 2017 moramo označiti tudi pridelovanje posebnih kultur. Tam je navedeno, da to označimo, če imamo posejano zelenjadnico od 7. maja do 30. septembra.
Zanima me, ker je bilo na predavanju v Smeltu predstavljeno, da če raste 1 zelenjadnica in ena poljščina, da to ni potrebno prijaviti kot posebno kulturo.
Ali torej moramo prijaviti posebno kulturo, če raste: od 7. maja do 30. septembra zelenjadnica, 15. oktobra pa je posejana pšenica. ( se pravi 1 zelenjadnica + 1 poljščina)

Prosim za odgovor.
lp Marjana
llipovsek
Prispevkov: 0
Pridružen: 19 Jan 2009, 10:25

Re: podpora za zelenjadnice in označevanje posebnih kultur

Odgovor Napisal/-a llipovsek »

Če je celotno rastno dobo tekočega leta, to je od pomladi do 30. septembra tekočega leta na isti površini ena ali zaporedoma več zelenjadnic, se ta površina šteje za površino pod posebnimi kulturami. Ozimna žita, posejana jeseni, pa se bodo pri opredelitvi površin pod posebnimi kulturami, upoštevala za rastno dobo prihodnjega leta.

Primeri: V letu 2017 je celotno rastno dobo na površini paradižnik - to je površina pod posebnimi kulturami za leto 2017. Ko pa se jeseni 2017 to površino preorje in zaseje ozimno pšenico, bo imela ta setev vpliv za leto 2018 - ta površina bo v rastni dobi 2018 pod pšenico in se ne bo štela za površino pod posebno kulturo.
ARSKTRP
Odgovori

Vrni se na “Podpora za zelenjadnice”