Dodatne razjasnitve

Moderatorji: rzgajnardfemecrsaje

Odgovori
jcus

Dodatne razjasnitve

Odgovor Napisal/-a jcus »

1. Kako je v primeru, če si kmetija, ki ima IK kmečki izdelki omisli nabavo stojnice in tisk letakovo ponudbi IK – kmečki izdelki z njihove kmetije. Ali lahko te stroške umesti tudi v zahtevek in prejme dodatna sredstva?

Upravičenci prejmejo pavšalno plačilo na KMG, katerega zneski so razvidni iz Uredbe o izvajanju ukrepa Sheme kakovosti za kmetijske proizvode in živila iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014 –2020((Priloga 2). Dodatni stroški v okviru tega podukrepa niso predvideni.

2. Kmetija ima pridelavo mleka in predelavo v izdelke na kmetiji  (prodaja mleko in prodaja izdelke)– »dva certifikata«, ki sta »združena« v en izdan certifikat na katerem piše oboje. Pri povračilu stroškov certificiranja bo tako prejel  seštevek dveh zneskov – to je 187,9 evrov?

Če se kmetija certificira za prirejo mleka in predelavo v mlečne izdelke, je glede na uredbo za sheme kakovosti upravičena do pavšala v višini: 122,7 EUR. V kategoriji "mlečni izdelki" je namreč zajeta tako certifikacija osnovne surovine (skladno s specifikacijo) kot tudi predelava.
bpremrl

Re: Dodatne razjasnitve

Odgovor Napisal/-a bpremrl »

Odgovori so dodani k vprašanjem.
Odgovori

Vrni se na “M03 - SHEME KAKOVOSTI ZA KMETIJSKE PROIZVODE IN ŽIVILA (ČLEN 16)”