Obdobje upravičenosti

Moderatorji: rzgajnardfemecrsaje

Odgovori
mrakic
Site Admin
Prispevkov: 520
Pridružen: 06 Maj 2008, 07:45

Obdobje upravičenosti

Odgovor Napisal/-a mrakic »

Subjekt se je leta 2016 prijavil na javni razpis za podukrep M03, Izbrana kakovost-perutnina. Bilo je odobreno in imamo odločbo; letos smo oddali 3. zahtevek za izplačilo sredstev.

Pogoj javnega razpisa:
Če upravičenec prvič pridobi certifikat pred koledarskim letom vložitve vloge na javni razpis, se obdobje upravičenosti skrajša za koledarsko leto prve pridobitve certifikata in še toliko koledarskih let, kolikor jih je preteklo od koledarskega leta prve pridobitve certifikata do koledarskega leta vložitve vloge na javni razpis. Višina pavšalnega plačila je odvisna od vrste sheme kakovosti in od števila KMG, ki so vključeni v shemo kakovosti v primeru pravne osebe.

To pomeni, da se PP lahko prijavi na razpis z rejci, ki jih ni na odločbi iz leta 2016, vendar bo odločba izdana samo za dve leti, ker smo certifikat prvič dobili leta 2016?
mrakic
Site Admin
Prispevkov: 520
Pridružen: 06 Maj 2008, 07:45

Re: Obdobje upravičenosti

Odgovor Napisal/-a mrakic »

Pri določitvi obdobja upravičenosti se upošteva koledarsko leto prve pridobitve certifikata za KMG_MID iz upravičene sheme kakovosti oziroma za proizvod iz upravičene sheme kakovosti, za katero pravna oseba uveljavlja podporo na javnem razpisu.

Primer 1: vsi KMG_MIDi, ki jih bo pravna oseba uveljavila na 4. JR, so se prvič pojavili na certifikatu, izdanem v koledarskem letu 2018. V tem primeru bo pravna oseba upravičena do štirih zahtevkov za izplačilo.

Primer 2: deset KMG_MIDov, katere bo pravna oseba uveljavljala na 4. javnem razpisu, je bilo na certifikatu izdanem v letu 2016, trideset KMG_MIDov pa se je prvič pojavilo na certifikatu izdanem v letu 2018. V tem primeru je pravna oseba na podlagi petega in šestega odstavka 5. člena Uredbe za podukrep 3.1 upravičena do dveh zahtevkov.

Pravni osebi za isto upravičeno shemo kakovosti oziroma za proizvod iz upravičene sheme kakovosti ni dovoljeno oddati dveh vlog v okviru enega javnega razpisa.
ARSKTRP
Odgovori

Vrni se na “M03 - SHEME KAKOVOSTI ZA KMETIJSKE PROIZVODE IN ŽIVILA (ČLEN 16)”