Splošno- obseg dela, organizacijska oblika

Moderatorji: rzgajnardfemecrpakiznlenardic

Odgovori
isket
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 12:34

Splošno- obseg dela, organizacijska oblika

Odgovor Napisal/-a isket »

1. Vlagatelj je pridobil odločbo o odobritvi sredstev na pod ukrepu 4.1. Ob oddaji vloge je bil zavarovan iz naslova kmetijske dejavnosti (1 PDM). Obveznosti iz ukrep 112 mu potečejo v konec leta 2017.
Glede na pogoje podukrep 4.1 nas zanima ali se vlagatelj lahko v letu 2018 zaposli (torej ne bo več zavarovan iz naslova kmetijske dejavnosti; 0,5 PDM), na kmetijsko gospodarstvo- kmetijo pa dodatno zaposli osebo v obsegu 0,5 PDM.

2. Vlagatelj je pridobil odločbo o odobritvi sredstev na pod ukrepu 4.1. za kmetijsko gospodarstvo- kmetijo. Ob oddaji vloge je imel status mladega kmeta (odločba 112, 2013). Obveznosti iz naslova 112 mu potečejo konec leta 2017. Glede na pogoje JR 4.1 nas zanima ali lahko spremeni obliko organizacijsko obliko kmetijskega gospodarstva iz kmetije v pravno osebo, katere lastnik bo vlagatelj v deležu 100%? Navedeno vlagatelj ne želi narediti zaradi povišanja možne pridobitve sredstev- nova pravna oseba, katere lastnik bo vlagatelj in bo priključila kmetijsko gospodarstvo bo mikropodjetje. Nova organizacijska oblika bi vlagatelju omogočila lažje poslovno nastopanje na lokalnem in tujem trgu.
lrojec

Re: Splošno- obseg dela, organizacijska oblika

Odgovor Napisal/-a lrojec »

1. Podukrep 4.1 ne opredeljuje obveznosti po prejemu odločbe glede zavezanosti k kmetijskem zavarovanju v primeru, da je vlagatelj bil pred prejemom odločbe zavarovan kot kmetijski zavarovanec. Glede na navedeno lahko izvedete spremembo kot jo navajate v vprašanju.
2. Odgovor je ne. Kot navajate je vlagatelj kandidiral kot kmetija, in ne kot pravna oseba oz. s.p.. Pogoji javnega razpisa in samo ocenjevanje se v primeru kmetij in pravnih oseb (tudi s.p.) razlikuje, zato so tudi pogoji pridobitve sredstev različni. Na podlagi navedenega sprememba v primeru, da je vlagatelj pridobil pozitivno odločbo o sofinanciranju oz. že izplačilo, ni možna.
Odgovori

Vrni se na “M04 - NALOŽBE V OSNOVNA SREDSTVA (ČLEN 17)”